Açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor? Mahkumlar cezaevine ne zaman dönecek? Tam 12 kez uzatılmıştı, 80 bin kişi geri dönüyor

Türkiye'de korona virüs salgını nedeniyle tedbirler ardı sıra gelmişti. Bu tedbirlerden biri de açık cezaevlerinde bulunan hükümlüler ile ilgili idi. Salgından dolayı açık cezaevlerinde kalan mahkumlara izinler verilmişti. 12 kez uzatılan izinler ne zaman bitecek? Mahkumlar ne zaman cezaevine dönüyor? İşte ayrıntılar.

05.05.2022-16:10 - (Son Güncelleme: 05.05.2022-16:10) Açık cezaevi izinleri ne zaman bitiyor? Mahkumlar cezaevine ne zaman dönecek? Tam 12 kez uzatılmıştı, 80 bin kişi geri dönüyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen korona virüs salgını birçok tedbirleri de beraberinde getirdi. Bunlardan biri de 31 Mayıs 2020 tarihinden itibaren açık cezaevlerinde ki mahkumların 12 defa uzatılan izinleriydi. Artık uygulanan bu tedbir kaldırılıyor. Açık cezaevlerinde olan mahkumlar 12 defadır uzatılan izinler bundan sonra artık uzatılmayacak.

Pandemi döneminde açık cezaevlerinde 15 Nisan 2020 tarihinde mahkumlara izin verilmişti. 5'nci yargı paketinde ise bir takım düzenlemeler getirildi ve korona virüs izinlerinde değişiklikler yapılmıştı.

açık cezaevi

Düzenlemeye göre 'her defasında 2 ayı geçmeyerek şartı ile 9 ay uzatılabilir' sözü 'her defasında 2 ayı geçmemek suretiyle 12 defa uzatılabilir' olarak değiştirilmiştir. Bu düzenlemeye göre açık cezaevlerinde mahkumlar salgın sebebi ile izin süresi 31 Mayıs tarihine kadar uzatılmıştı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal