Açık alanda cinsel ilişki ve hayasızca hareketler suçu nedir? (TCK 225) Hayasızca hareketler suçu cezası nedir?

Bugün öğle saatlerinde İstanbul’un Bebek sahilinde cinsel ilişkiye giren kişilerin videoları sonrasında açık alanda cinsel ilişkiye girme suçu hakkında araştırmalar başladı. Peki Açık alanda cinsel ilişki ve hayasızca hareketler suçu nedir? (TCK 225) Hayasızca hareketler suçu cezası nedir? Soruların yanıtı ve fazlası haberimizde...

31.05.2022-16:01 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-16:01) Açık alanda cinsel ilişki ve hayasızca hareketler suçu nedir? (TCK 225) Hayasızca hareketler suçu cezası nedir?

Bugün İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde yer alan Bebek sahilinde bir grup insanın sokak ortasında cinsel ilişkiye girdiği anların görüntüleri sosyal medyada tıklanma rekorları kırdı. Binlerce kullanıcının büyük bir tepki gösterdiği videolar sonrasında Türk Ceza Kanunu’nun 225. maddesi olan ‘’Hayasızca hareketler suçu’’ arama motorlarında sıkça araştırılmaya başlandı. Peki Açık alanda cinsel ilişki ve hayasızca hareketler suçu nedir? (TCK 225) Hayasızca hareketler suçu cezası nedir?

Açık alanda cinsel ilişki ve hayasızca hareketler suçu nedir?

Türk Ceza Kanunu’nda yer alan 225. maddeye göre alenen cinsel ilişkide bulunan veya teşhircilik yapan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Açık alanda ilişkiye girme suçu

Sokak ortasında umursamaz bir şekilde ilişkiye girdiler

Bir otomobilin içinde çekilen videoda, bir çiftin yanlarındaki insanlara aldırmadan sokak ortasında cinsel ilişkiye girdiği görüldü. Sosyal medyada büyük bir tepki çeken olay sonrasında savcılık harekete geçti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada İstanbul Bebek sahili cinsel ilişki videoları hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Savcılık videodaki kişilerin kimliklerinin tespit edildiğini ve kişilerin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul Valiliği de sessiz kalmadı

İstanbul Valiliği, Bebek sahilindeki cinsel ilişki videoları hakkında bir son dakika açıklaması yaptı. Sosyal medyada büyük bir tepki toplayan valilik yaptığı açıklamada ‘’30 Mayıs 2022 Pazartesi günü Beşiktaş ilçemiz Bebek sahilinde Ö.K ve C.M.T.'nin halka açık alanda alenen hayasızca harekette bulundukları tespit edilmiştir. Güvenlik güçlerimizce yakalanan şahıslar hakkında "Hayasızca Hareket" suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. Yapılan incelemede, şüpheli Ö.K.'nın aralarında 'Uyuşturucu kullanmak, çocuk istismarı, görevli memura mukavemet' gibi suçlardan 11, şüpheli C.M.T.'nın ise 'Hayasızca Hareket, Kasten Yaralama' suçlarından 8 kaydı bulunduğu anlaşılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Cinsel ilişkiye giren kişilerin cezalarının ne olacağı merak ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal