Açık Açık Tehdit Etti: Araya Ukrayna Kadar Masa Koydu!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna krizine ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kremlin Sarayı’nda görüşmesi Fransız basınında oldukça yer buldu.

08.02.2022-13:48 - (Son Güncelleme: 08.02.2022-14:03)

Moskova’ya giden Macron, Putin ile Kremlin Sarayı’nda Ukrayna krizini ele aldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u ile görüşmelerinde uzunca bir masanın diğer ucunda yapılması dikkat çekti. 

UKRAYNA KRİZİ GÖRÜŞÜLDÜ

Devlet Başkanı Putin’in önceki görüşmelerinin aksine Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u uzunca bir masanın öteki ucunda karşılaması ve iki devlet liderinin birbirinden uzak durma hali Fransiz basınında gündem oldu. Bu durum, ‘Kovid-19 protokolünden mi, yoksa Fransa-Rusya ilişkilerinin yansıması mı?’ şeklinde ele alındı. 


İki devlet liderinin Ukrayna meselelerine ilişkin yaptığı görüşmesine ilişkin basına yansıyan fotoğrafları bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından ‘Putin'den Macron'a sıcak karşılama’, ‘Sosyal mesafe’, ‘Akşam yemeği başlayabilir’, ‘Saat farkı’ şeklinde yorumlar yapıldı. 

GÖRÜŞME MANŞETE TAŞINDI

Ukrayna krizinin görüşüldüğü anın görüntülerinin basına yansımasıyla birlikte konuyu manşete taşıyan Fransız Cnews kanalı, ‘Emmanuel Macron-Vladimir Putin görüşmesi: Yakınlaşmanın devasa masası’ başlığı attı. Bir başka Fransız medyası Huffpos ise ‘Macron ile Putin'in görüşmesindeki masa dolanmaya değer’ ifadelerine yer verdi. 

Liberation gazetesi de söz konusu görüşmeyi manşetine taşıyarak ‘Macron-Putin Rus usulü diyalog’ başlığını attı. Muhalifler bu durumun Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’U küçük düşürdüğü yorumunda bulundu. Hükümete yakın kaynaklar ise Putin’in Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüşmesinin de bu şekilde gerçekleştirdiğini söyleyerek bu durumun farklı bir anlamı olmadığı ifade edildi. Basına yansıyan bir diğer görüntü ise basın açıklamasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u gerisinde bırakıp salonu terk etmesi oldu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal