Acai üzümü tam bir şifa kaynağı!

Kalp sağlığı hayati önem taşımaktadır. Vücudumuzdaki damarlarını ve kalbe iyi gelen meyveleri sizler için sıraladık. Peki hangi meyve kalp ve damar rahatsızlıklarının riskini önemli ölçüde azaltıyor? Sizler için araştırdık. İşte detaylar…

22.02.2024-17:52 - (Son Güncelleme: 22.02.2024-17:52)

Öncelikle Acai üzümü tam bir antioksidan deposu. Bu meyvenin kalp dostu olduğunu açıklayan uzmanlar, bu üzüm türünün kalp ve damar hastalıklarının önüne geçtiği söyleniyor.

Sağlıklı kuru yemişler baş tacı!

Kalp sağlığının ve vücuttaki sağlığı korunmak için beslenme uzmanları; avokado, fındık, tohum, bitki bazlı yağlar ve ezmeler gibi doymamış yağ içeren gıdaların daha çok tüketilmesi öneriliyor. Meyve, kuru meyve, küçük avuç fındık ve bitter çikolata gibi diğer çikolataya nispeten daha az zararlı olduğu ifade edilmektedir. Sağlıklı atıştırmalıklar da iyi bir seçim olacaktır.

Kolesterolü dengeler!

Acai üzümü, antioksidan bakımından çok zengin bir meyve olduğunu belirten uzamanlar, özellikle kan damarlarını koruyarak kalp sağlığı ve kan dolaşımı için çok yararlı olduğu vurgulanmaktadır. Kandaki kolesterolün dengesini sağlar. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda; acai üzümünün kolesterol seviyesini iyileştirmeye yardımcı olduğu, LDL'yi ve total kolesterolü azalttığı gözlemlenmiştir. Acai üzümünde kolesterolün emilimini engelleyen sterol bulunur.

Acai üzümünün faydaları nelerdir?
acai üzümü faydaları

Kronik hastalıklara birebir!

Acai üzümü, antioksidan özelliği ile vücuda zarar veren serbest radikallerle mücadele eder ve onları etkisiz hale getirir. Böylece serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasarı iyileştirir. Vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek kanser başta olmak üzere, diyabet, romatizma ve kalp hastalığı gibi hastalıkların oluşmasını önler. Yapılan araştırmalarda; Amazon'da acai üzümü tüketen kişilerin kansere yakalanma oranının çok düşük olduğu görülmüştür. Yapılan araştırmalarda 2014 yılında; acai üzümünün kalp büyümesi, fibroz ve kalp fonksiyon bozukluğu gibi kalple ilgili hastalıkların tedavisinde olumlu sonuçlar verdiği belirlenmiştir.

Fitlik sağlar!

Acai üzümü, içindeki yüksek lif oranı ve yağ asidi ile metabolizmayı hızlandırır. Vücudun yağ yakmasını kolaylaştırarak zayıflamaya yardımcı olur. Ödem söktürücü özelliği vardır. Zayıflamak istiyorsanız sağlıklı bir diyetle birlikte acai üzümünü günlük beslenmenize dahil edebilirsiniz. İçindeki yüksek lif oranı sayesinde kabızlığa karşı etkilidir. Şişkinlik hissini giderir ve sindirim sistemini destekler.

acai üzümü faydaları

Kalp sağlığına iyi gelen meyveler!

Acai üzümünün cilt ve saç üzerinde de olumlu etkileri vardır. Cildi tazeleyerek daha canlı ve parlak görünmesini sağlar. Bu özelliğiyle acai üzümü güzellik ve kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Farklı meyvelerin  kalp sağlığı yararları olabilir. Ancak genel olarak, kalp sağlığı için antioksidan ve doymamış yağ içeren meyveleri seçmek iyi bir tercih olacaktır. Antioksidanlar kalbi serbest radikallerden korur, doymamış yağlar ise kolesterol seviyelerini düşürür ve damar sağlığını iyileştirir. Bu meyveler arasında; elma, yaban mersini, nar, avokado, narenciye, kırmızı üzüm, çilek, böğürtlen ve acai üzümü sayılabilir. Bu meyveleri tüketerek, sağlıklı beslenerek, düzenli yürüyüş ve spor yaparak kalp krizinin önüne geçebilir ve kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal