13.01.2021-09:57 (Son Güncelleme:15.05.2024-03:15)


1

Sarımsağın şifalı özelliği binlerce yıldır bilinin bir gerçek. Yemeklere lezzet katıyor. Ancak birçok kişi kokusundan dolayı sarımsak tüketmekten uzak duruyor. Aslında vücuda ne kadar faydalı olduğunu bilinse kokusunu kimse önemsemez. Her gün aç karnına sarımsak yiyen bir adam, vücuduna neler olduğunu görünce belki fikriniz değişebilir.



2

Geleneksel tedavi yöntemlerinde çok sık kullanılan sarımsaktan Mısır, Roma, Yunan ve Arap halkları binlerce yıl boyunca fayda sağlamıştır. Hatta ‘Sarımsak baharatların kralıdır’ demelerinin de birçok nedeni var.



3

Vitamin ve mineral açısından zengin olan sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirerek kişinin hastalıklardan korunmasını sağlar. Özellikle iç hastalıkları ve cilt için tercih edilen sarımsağı tüketmek için en uygun zaman sabah saatleridir.



4

Aç karnına yiyeceğiniz bir sarımsak sağlığınız açısından gerçek anlamda şifa kaynağı olacaktır. Çünkü karnınız boş olduğu için midenizin sarımsaktaki besinleri tamamen emmesi daha kolay olur. Sarımsaktaki besinleri başka besinlerle karıştırmadan tamamen özümseyecektir.



5

Mide yanması yaşamanız durumunda sarımsak yemeyi bırakmanız gerekir. Peki, bu sarımsağı yedikten sonra vücudumuza neler olur? İşte cevabı…



6

Sarımsak yedikten 1 saat sonra vücudunuz bunu sindirir ve içerisindeki besleyici maddeleri emer.



7

4’üncü saatin sonunda sarımsağın içerisinde bulunan ve vücudunuz tarafından emilen besleyici maddeler vücudunuzdaki kanser hücreleri ve serbest radikallerle mücadele eder.



8

6’ınca saatin sonunda metabolizma hızınız artar. Vücudunuzdaki yağlar erimeye başla, fazlalık sıvılar vücuttan atılır.



9

7’inci saatin sonunda sarımsağın antibakteriyel faydaları etkisini göstermeye başlar ve kan dolaşımına karışır. Sarımsak vücuttaki bakterilerle savaşmaya başlar.



10

10’uncu saatin sonunda sarımsakta bulunan besleyici maddeler oksidasyon oluşma riskini azaltır.



11

24 saatin sonunda sarımsağın içindeki besleyici maddeler sayesinde kolesterol düşer, kalp sorunlarına neden olan damar tıkanıklıkları önlenir, tansiyon dengelenir, sinir sistemi güçlenir, vücuda ağır metallerin girmesi engellenir, kemikler ve eklemler güçlenir, daha az yorgun hissedilir, vücut daha atletik olur, hücreler sağlığına kavuşur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR