AB'ye Çin Başbakanı Li'den 'Tıbbi Malzeme Temininde Kolaylık Sağlaması' Destek Talebi

Çin Başbakanı Li Kıçiang, yeni tip coronavirüs (2019-nCoV) istilasıyla uğraştıklarını belirterek, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine tıbbi malzemelerinin edinmesinde yardımcı olmalarını istedi.

01.02.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-16:12) AB'ye Çin Başbakanı Li'den 'Tıbbi Malzeme Temininde Kolaylık Sağlaması' Destek Talebi

Çin Devlet Konseyinden hazırlanan yazılı açıklamada, Başbakanı Li Kıçiang, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile gerçekleştirdiği telefon konuşmasında, ülkesindeki 2019-nCoV istilasıyla mücadele mevzusunu masaya yatırdı.

Ülkesinde 2019-nCoV salgınıyla mücadeleye, Çin vatandaşının yaşamlarının normale geri dönmesine odaklandıklarını ifade eden Li, "Mevcut durumda sağlık personellerimizin en ön safta salgınla mücadelesinde ihtiyaç duydukları tıbbi malzemeleri tüm gücümüzle sağlıyoruz. AB'nin de Çin'in AB üye ülkelerinden ticari kanallarla acil tıbbi malzemelerinin tedariki konusunda kolaylık sağlamasını umuyoruz." dedi.

Başbakan Li, AB ülkeleri içinde olmak üzere uluslararası toplumun seferberliğini artırmasını dilediklerini belirtti.

Von der Leyen ise AB'nin Çin'in salgınla mücadelede terbirlerinin farkında olduğunu ve çok muhim bulduğunun altını çizerek, olası olan tüm kaynakları Çin hükümetine hazırlayacaklarını, AB'ye üye ülkelerin de Çin'e tıbbi malzeme hazırlaması hususunda kolaylık göstermesini düzenleyeceklerini belirtti.

Başbakan Li, ülkede 20 Ocak'tan itibariyle çabucak yayılan yeni tip coronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde kurulan ve ülkedeki en üst merci olarak etkinlik gösteren "Merkezi Hükümet Yeni Tip Koronavirüs Salgınıyla Mücadele Çalışma Grubu"nun yöneticiliğini üstleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal