'ABD’ye Zarar Veren Rus Hükümeti Bedelini Ödeyecek'

Beyaz Saray’dan açıklama geldi. Gelen açıklamada, ‘ABD, ulusal çıkarlarını savunacak, ABD'ye zarar veren Rus hükümeti eylemlerinin bedelini ödetecek’ ifadeleri kullanıldı.

15.04.2021-15:38 - (Son Güncelleme: 15.04.2021-15:58)  'ABD’ye Zarar Veren Rus Hükümeti Bedelini Ödeyecek'

Kremlin Sözcüsü Peskov, Moskova'da yaptığı açıklamada, Ukrayna çevresinde tansiyonun yüksek olduğuna dikkat çekerek, ‘Çok sayıda NATO ve ABD gücü eğitim tatbikatı çerçevesinde Rusya sınırına konuşlandırıldı. İlave askeri teçhizatların aktarımı durumu daha da gerginleştirecektir.’ ifadelerini kullandı. 

‘PUTİN-BİDEN GÖRÜŞMESİ AYARLANMASI MÜMKÜN DEĞİL’ 

ABD'nin 2 savaş gemisini Karadeniz'e göndermeyi iptal etmesini değerlendiren Peskov, bu adımın ardından Ukrayna konusunda gerilimin azalacağına ilişkin yorum yapmak için henüz erken olduğunu dile getirdi. Rus Sözcü, ABD Başkanı Biden ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in olası görüşmesine ilişkin ise, ‘Kısa süre içinde bir Putin-Biden görüşmesi ayarlanması mümkün değil.’ dedi. 

‘O KADAR HIZLI BİR ŞEKİLDE ORGANİZE EDEMEYİZ’ 

Peskov, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Biden'ın Putin'e yaptığı 'önümüzdeki haftalarda görüşme' teklifi yaptığı yönündeki açıklamasına istinaden yöneltilen iki liderin ABD'nin inisiyatifiyle düzenlenecek İklim Zirvesi'nde buluşma ihtimaline ilişkin soruları yanıtladı. ‘Hayır, ikili görüşmeyi o kadar hızlı bir şekilde organize edemeyiz. Birincisi, konu henüz analiz aşamasında. İkincisi de, sanırım burada gelecek hafta düzenlenecek İklim Zirvesi'nden bahsediyorsunuz’ diyerek Putin-Biden görüşmesinin çok yakın gelecekte gerçekleştirilmesinin imkansız olduğunun altını çizdi. 

Peskov, Rusya'nın İklim Zirvesi'ne katılım konusunda bir karar alıp almadığının ve bu kararın Washington'un yeni yaptırım kararına bağlı olup olmadığı sorusu karşısındaysa 'Her şey, Devlet Başkanı'nın alacağı karara bağlı olacak' yanıtını verdi. 

‘RUS HÜKÜMETİ EYLEMLERİNİN BEDELİNİ ÖDETECEK’ 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ‘ABD, ulusal çıkarlarını savunacak, ABD'ye zarar veren Rus hükümeti eylemlerinin bedelini ödetecek’ ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, ‘Yaptırımlar Rusya'nın hem ruble, hem de ruble dışındaki para cinsinden borçlanmalarına uygulanacak’ denildi. Washington, ‘Rusya'nın yönlendirmesiyle ABD seçimlerini etkileme girişiminde bulunan’ 32 kurum ve kişiye yönelik yaptırım kararı aldı. ABD yönetimi ayrıca 10 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini de duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal