Abdullah Gül'ün Doktoru Sedat Caner'e FETÖ Üyeliğinden 7 Yıl 6 Ay Hapis Verildi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün doktoru Sedat Caner'e FETÖ'ye üye olmaktan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı konulan Caner, tahliye edildi.

05.02.2019-16:43 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-16:38) Abdullah Gül'ün Doktoru Sedat Caner'e FETÖ Üyeliğinden 7 Yıl 6 Ay Hapis Verildi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün doktoru ve eski Cumhurbaşkanlığı Sağlık Müdürü Sedat Caner'e, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olduğu sebebiye 7 sene 6 ay hapis cezası verildi.

Caner hakkında açılan dava karara bağlandı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama neticesinde Caner'i, FETÖ çerçevesinde "terör örgütüne üye olmak" suçlaması ile 7 sene 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

Mahkeme hükümle beraber, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir karakola imza verme koşuluyla tutuklu sanık Caner'in tahliyesine karar verdi.

Caner'in, iddianamede ve Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasında da "terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılması istemişti.

İddianamede, Caner'in, 2012-2015 arasında 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün doktoru ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık Müdürü olarak görev yaptığı, İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Hastanesinde vazife yaparken, FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu nedeniyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihracına karar verildiği bildirilmişti.

Caner'in, adına kayıtlı GSM hattı ile FETÖ'nün tepe idaresinde olan Tuncay Delibaşı ve Hamdi Akın İpek ile yoğun telefon görüşmesi ve mesaj trafiği olduğuna yer verilen iddianamede, sanığın, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in çağrısının sonrasında Bank Asya'daki hesabını artırdığı ve ByLock kullandığı da belirtilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal