Abdullah Avcı'dan net hedef: “Trabzonspor'da zafer için yola çıktık!"

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, takımın hedeflerini açıkladı. Avcı, "Ulaşılabilir hedefimizi zaten net şekilde söylemiştik. Bu sene itibarıyla üçüncülük, dördüncülük ile Avrupa Kupaları'na gitmek ve Türkiye Kupası." dedi. Avcı, ligin ikinci yarısında yaşanan zorlu süreci değerlendirirken, gelecek sezon planlamasına dair de bilgiler verdi.

22.02.2024-16:50 - (Son Güncelleme: 22.02.2024-17:01) Abdullah Avcı'dan net hedef: “Trabzonspor'da zafer için yola çıktık!"

Takımın kötü gidişatını durdurduklarını ifade eden Avcı, her takımın ligde inişli çıkışlı dönemler yaşayabileceğini söyledi. Adana Demirspor'un da aynı süreci yaşadığını belirten Avcı, "Bu süreci bu şekilde geçtik diye düşünüyorum. Yine her takım için inişler çıkışlar olacak. Ulaşılabilir hedefimizi zaten net şekilde söylemiştik. Bu sene itibarıyla üçüncülük, dördüncülük ile Avrupa Kupaları'na gitmek ve Türkiye Kupası." şeklinde hedeflerini açıkladı. Gelecek sezon planlamasına dair olarak da Avcı, kulüp başkanı ile bir araya gelerek çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Kulübün bütçesi, mevkisel ihtiyaçlar ve transfer planlaması üzerinde çalıştıklarını ifade eden Avcı, bu konuda kısa vadede ve 2-2.5 yıl hedefleriyle ilgili açıklama yapacaklarını söyledi. Avcı, takımın içindeki oyunculardan maksimum verim almak istediklerini ve transfer dönemi ile ilgili planlamaları sürdürdüklerini dile getirdi.

Avcı, kiralık olarak takımda bulunan Onuachu'nun durumuyla ilgili ise, oyuncunun fiziksel durumu ve performansını en iyi şekilde planlamaya çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, sezon başında sakatlanan Orsic'in durumu hakkında da bilgi veren Avcı, oyuncunun katılımıyla rekabetin daha iyi olacağını ifade ederek şunları söyledi:

"Bugün geldiğimiz nokta, oyuncuların gelmesiyle rekabetin daha iyi arttığı, mevcudun yukarı çektiği, gelenin biraz daha işin içine girdiği, yukarı çektiği durumu yaşıyoruz. Kazanmak önemli. Bizi daha da hırslandırıyor. Bu süreci bu şekilde geçtik diye düşünüyorum. Yine her takım için inişler çıkışlar olacak. Ulaşılabilir hedefimizi zaten net şekilde söylemiştik. Bu sene itibarıyla üçüncülük, dördüncülük ile Avrupa Kupaları'na gitmek ve Türkiye Kupası. Bu hedefler geçiş dönemi ve sancılı olmasına karşın önümüzde aynı sıralamada duruyor. Ligde 12 maçımız ve kupa var. Daha iyisini yapmak istiyoruz. Oyuncuların durumu iyi, enerjisi yüksek. Bir yandan bu günceli yapıyoruz, bir yandan da önümüzdeki senenin planlamasına çalışıyoruz. Umarım bunun karşılığını alırız."

Orsic’in sağlık durumu

Sezon başında çapraz bağ ameliyatı geçiren Orsic'in sağlık durumuna ilişkin de Avcı, şu değerlendirmede bulundu:

"Antrenmanda ısınma, 5'e 2, oyunların bazı bölümlerine katılıyor. Bir aksilik çıkmazsa ki biliyorsunuz sakatlıktan çıkanlar, insanlar sakatlandığı yeri değil, diğer tarafı daha çok korurlar. Biz de bu süreçte Orsic'i daha koruyarak gidiyoruz. Mart ayının 15'ine kadar olan süreçte sanki faydalanacağız. Bir aksilik olmazsa. Sezon başında buranın en yatırım yapılan ve net oyuncularından bir tanesiydi. 7 aydır faydalanamıyoruz. Onun katılımıyla rekabet daha iyi olacak."

Yeni transfer Meunier

Trabzonspor'un yeni transferi Meunier ile ilgili olarak da konuşan Avcı, oyuncunun kariyerini bildiklerini ve transfer öncesinde hedefleri konuştuklarını belirtti. Avcı, Meunier'in hem kulüp hem de milli takımda hedefleri olduğunu ve her yönden örnek bir oyuncu olduğunu söyleyerek, "Oyuncuyu çok konuşmaya gerek yok. Kariyerini biliyorsunuz. Transfer olmadan önce oyun felsefemizi konuştuk, hedeflerimiz konuştuk. Onun da hedefleri var. Hem burada hedeflere koşmak hem de Avrupa Şampiyonası'nda milli takımda tekrar olma hedefi var. Her şeyi ile örnek oyuncu, Avrupalı, iyi bir profesyonel. Çok iyi çalışıyor. Takıma kısa sürede adapte oldu. Umarım böyle devam eder. Onunla çalışmaktan son derece mutluyuz."  dedi.

Adana Demirspor maçı

 Avcı, hafta sonunda oynayacakları Yukatel Adana Demirspor maçına taraftarları davet ederken, zorlu bir müsabaka olacağını ve taraftarların desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Ayrıca, Pazar günü oynayacakları maçın ardından Çarşamba günü Türkiye Kupası'nda ilk 8'e kalma mücadelesi vereceklerini belirterek şu ifadede bulundu:"Adana Demirspor geçiş döneminden çıkıyor. İyi de transferler yaptılar. İyi takımları var. Başlarında deneyimli teknik adam var. Zor bir müsabaka bizi bekliyor. En iyi şekilde hazırlanacağız. Taraftarlarımıza her zaman söylediğim bir şey var, onlarla varlığımızı hissedebiliyoruz. Rakibi baskı altına alabiliyoruz. Pazar günü bence kahvaltılarını yaptıktan sonra bize yardımcı olurlarsa son derece mutlu olacağız. Ondan sonra çarşamba günü ilk 8'e kalma, kupa maçı var. Öncelikle Adana Demir'e karşı zor müsabaka ve umarım bu çıkışımızı devam ettirebilecek sonucu tekrar alırız."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal