ABD'nin New Jersey Eyaletinde Bayraklar Yarıya İndirildi

ABD’nin New Jersey eyaletinde coronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenler için bayraklar yarıya indirildi. ABD’de 7 bin 402 kişi coronavirüs dolasıyla hayatını kaybetti.

04.04.2020-10:14 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-10:03) ABD'nin New Jersey Eyaletinde Bayraklar Yarıya İndirildi

ABD'nin New Jersey Valisi Phil Murphy, Covid-19 sebebiyle yaşamını yitiren kişiler için bayrakların süresiz olarak yarıya indirilmesini emreden bir genelgeye imza attığını bildirdi.

Murphy Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında “Bu, devletimizi vuran en büyük trajedilerden biri. Kaybettiklerimiz ve kaybedeceklerimiz için sürekli ve görünür bir anıta sahip olmalıyız” ifadelerini kullandı.

New Jersey eyaletinin bayrağı yarıya indiren ilk eyalet olduğunu ifade eden Vali Murphy, "Bu, devletimizi ve ulusumuzu vuran en büyük trajedilerden biri ve Covid-19'un toplumumuzda yaşattıklarını unutmamalıyız. Aileler, kaybettikleri sevdiklerinin cenazelerine bile sahip olamadıklarını, bu kayıpların unutulmamasını sağlamak için küçük bir yol ama önemli bir yoldur” sözlerine yer verdi.

ABD'nin New Jersey eyaletinde coronavirüs nedeniyle 5 kişi yaşamını yitirdi.

COVID-19’DA CAN KAYBI ARTIYOR

Covid-19’un merkez üssü konumundaki ABD'de coronavirüse bağlı can kayıpları gün geçtikçe yükseliyor. En fazla vakanın tespit edildiği New York eyaletinde Covid-19 sebebiyle can kaybı 2 bin 935'e, virüs tespit edilen kişi sayısı 103 bin 60'a yükseldi.

New York'tan sonra virüsün en fazla görüldüğü eyalet ise New Jersey oldu. New Jersey'de ölenlerin sayısı 646'ya, virüsten enfekte kişi sayısı ise 29 bin 895'e ulaştı. Michigan eyaletinde ise 12 bin 500'de virüse rastlanırken, virüs sebebiyle yaşamını yitirenler 479 olarak bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal