ABD'nin gizli raporu sızdı: Putin'in en büyük sırrı deşifre oldu

Ukrayna savaşı 4'üncü ayında devam ederken savaşın mimarı Putin için hazırlanan istihbarat raporları ortaya çıktı. Newsweek hem raporlara hem de raporlara erişimi olan kişilere ulaştı ve bu sayede Putin'in sır gibi sakladığı gerçek gün yüzüne çıktı.

03.06.2022-11:39 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-16:59) ABD'nin gizli raporu sızdı: Putin'in en büyük sırrı deşifre oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'im emri ile 24 Şubat'ta başlayan savaş son haftalarda Ukrayna'nın doğusunda çatışmalar artmış durumda.

Bölgenin hakimiyeti için iki ordu arasında yoğun bir şekilde çatışmalar devam ediyor.

Çatışmalar Severodonetsk ve Lysychansk'te artmış vaziyette fakat Rusya'nın bu iki kenti ele geçirmesi durumunda Luhansk bölgesinin tamamının denetimi altına almış olacak.

'Putin belgeleri' ortaya çıktı

Savaşın mimarı Putin'in orduya taarruz emri verdiği belirtilirken ABD'den gündeme bomba gibi düşen bir haber geldi.

ABD merkezli Newsweek dergisi Putin için hazırlanan ABD istihbarat raporlarının içeriğine ulaştı.

Newsweek tarafından üç ayrı istihbarat teşkilatındaki üst düzey yetkililere atfedilen değerlendirme Putin hakkında ilginç bilgilerin ortaya çıkmasını sağladı.

Ulusal İstihbarat Direktörü ofisinden bir yetkili, 'Putin kesinlikle hasta' dedi.

Biri Savunma İstihbarat Teşkilatı'ndan diğeri emekli Hava Kuvvetleri subayı olan diğer iki yetkili Putin'in sağlığına ilişkin kapsamlı bir istihbarat erişimlerinin olduğunu belirtti ve Rus liderin durumunun parlak olmadığını söyledi.

'Dünya için tehlikeli olabilir'

'Putin hasta mı?' sorusuna 'Kesinlikle' diye cevap veren emekli Hava Kuvvetleri subayı ortaya flaş bir iddia attı.

ABD'li yetkili, 'Putin'den sonra bir iktidar boşluğu dünya için çok tehlikeli olabilir' ifadelerinde bulundu.


Raporda suikast iddiası da yer aldı

İstihbarat topluluğunun ayrıca, Putin'in iktidarı kaybedeceği konusunda giderek daha fazla paranoyaklaştığına ve Mart ayında bir suikast girişiminden kurtulmuş olabileceğine inandığı bildiriliyor.

Kıdemli istihbarat yetkililerinden biri, Putin'in gücünün artık mutlak olmadığının altını çizdi ve 'Kremlin içerisindeki herkes sonun yakın olduğunu hissediyor' dedi.

Yetkililer ayrıca Putin'in giderek kendini daha fazla izole etmesi nedeniyle güvenilir istihbarata erişimin daha zor hale geldiğinin altını çizdi.

Doktorların Putin'e biçtiği ömür

Geçtiğimiz haftalarda İngiliz basını Rusya Federal Güvenlik Servisi'nden (FSB) görev alan bir ajana dayandırdığı haberde Putin'in maksimum 3 yıl ömrü kaldığı bilgisine yer vermişti.

'Görme yetisini kaybediyor'

Kaynağın adı güvenlik gerekçesi ile gizli tutulurken Putin'in hastalığı nedeniyle görme yetisinde de ciddi gerileme meydana gelmiş durumda.

Rus ajan İngiliz Mirror gazetesine yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti;

'Televizyona çıktığında ne söyleyeceğini okumak için her şeyin büyük harflerle yazılmış olduğu kağıt parçalarına ihtiyaç duyuyor. Bu kağıtlara yazılan harfler o kadar büyük ki her sayfada sadece birkaç cümle var. Gözlerindeki durum ciddi şekilde kötüleşiyor.'


Lavrov'dan flaş yanıt

Söz konusu iddia kısa sürede tüm dünyada ana gündem maddesi olmuşken, bu iddiaya jet hızında yanıt ise Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan gelmişti.

Rus bakan Fransız televizyonu TF1'e verdiği mülakatta, bu iddiaları kesin bir dille yalanlamış ve 'Akıllı insanların bu kişide bir tür hastalık veya rahatsızlık belirtileri görebileceğini sanmıyorum' demişti.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal