ABD'nin Gizli Ordusu Ortaya Çıktı

ABD medyası, Pentagon'un 60 bin kişilik gizli ordusunu ortaya çıkardı. Dünyanın çeşitli yerlerinde askeri üniforma veya sivil kılığında görev yaptığını dedi.

18.05.2021-18:28 - (Son Güncelleme: 18.05.2021-18:28) ABD'nin Gizli Ordusu Ortaya Çıktı

Newsweek dergisi, Pentagon'un kurmuş olduğu gizli ordudaki asker sayısının CIA'nin 'yer altı' görevli sayısından 10 kat fazla olduğunu açıkladı.

Söz konusu haberde, 'gizli' askerlerin ülke içinde ve yurt dışında faaliyet halinde bulunarak verilen görevleri askeri üniforma ile veya sivil kılığına girerek yerine getirdiği açıklandı.

Pentagon'un söz konusu bu çalışmasında yer alan yaklaşık 130 özel şirketin her yıl en az 900 milyon dolar harcadığı açıklandı. Bu şirketlerin de, sahte isimler ile çalışan kişiler için sahte belgeler hazırladığı, faturalarını ve vergilerini ödediği, Ortadoğu ve Afrika'nın en ücra yerlerinde bile dinleme ve gözetim için özel cihaz ve ekipman ürettiği de ifade edildi.

TEMEL GÖREV, DÜŞMAN ÜLKELERDEKİ 'TERÖRİST' TAKİBİ

Gizli ordunun yarısından fazlasını ise ABD Ordusu Özel Harekât Kuvvetleri'nin oluşturduğu ifade edilirken, bu ordunun temel görevinin, savaş bölgelerinde ve düşman ülkelerde 'terörist takibi' olduğu belirtildi.

Bu ordunun en hızlı büyüyen ve en iyi grubu, sahte isimler ile çalışan ve internet ortamında bilgi toplayan siber çalışanlar. Bu çalışanların ayrıca sosyal medyada da etki kampanyalarına katılmış oldukları bilgisi paylaşıldı.

Söz konusu araştırmaya imza atan gazeteciler, Washington'un bu gizli orduya ise sadece terör ile mücadele değil, Rusya ve Çin ile hibrit savaşlar içerisinde rekabet fırsatlarını da artırma maksatlı ihtiyaç duyduğu düşüncesinde.

Haberi yapan Newsweek, gizli ordunun istifa eden üst subaylardan biri ile görüştü. Programın gerçek ölçeği hakkında hiçbir bilginin bulunmadığını belirten bu kaynak, düşmana yenilmez olma gayesinin ABD için yarar arz ettiğini, fakat küresel ölçek içerisinde bu eğilimin çatışmalara çözüm aramayı zorlaştırdığı görüşünü de ifadelerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal