ABD’li bilim insanlarından kritik uyarı: Malatya’da 6.8 şiddetinde deprem olabilir

ABD Güney Kalifornia Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da yeni ve şiddetli bir depremin gerçekleşebileceği uyarısında bulundu. Uzmanlar özellikle Pütürge ilçesinde işaret ederken, ilçe hattından geçen fayda kayma yaşanabileceğini kaydetti.

24.04.2023-16:27 - (Son Güncelleme: 24.04.2023-16:55)

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremleri araştırmaya başlayan bilim insanları, sarsıntıların bir başka depreme daha sebebiyet verebileceğini duyurdu. ABD Güney Kalifornia Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya Pütürge’de yeni bir depremi daha tetikleyebileceğini ifade etti. 

Malatya’da 6.8 şiddetinde deprem olabilir

İnternethaber’in yer verdiğine göre; Jeofizikçiler, sarsıntılara sebep olan fay hattının bir bölümünde kırılma meydana gelmediğini ve sıkılaşmanın tespit edildiğini açıkladı. ABD'li bilim insanları, bu durumun başka bir depremi tetikleyebileceğini kaydetti. Bilim insanları, bu durumun 6,8 büyüklüğünde bir sarsıntıya neden olabileceğini söyledi.

Malatya Deprem

Zamanını değil yerini biliyoruz: Malatya

Jeofizikçi Sylvain Barbot, “Zamanlamasını bilmiyoruz ancak nerede olabileceğini biliyoruz" dedi. Malatya’nın Pütürge ilçesine işaret eden uzmanlar, ilçe hattından geçen fayda kayma yaşanabileceğini tespit etti. Sarsıntıların ardından yıkılan ve zarar gören binaları incelediklerini söyleyen Barbot, şu ifadeleri kullandı:

Yazılandan daha fazla sarsıntı üretebilir

“Enkazın fotoğraflarından gördüğümüz şey, betonun kendisinin bile parçalandığıydı. Bu deprem, bina yönetmeliklerinde öngörülenden daha fazla sarsıntı üretebilir ancak daha fazla araştırma yapmadan bilemeyiz.”

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal