ABD'li askerin kendini yakarak intihar etmesi gündem oldu: Soykırıma karşı duyarsızlığı protesto mu etti?

Aaron Bushnell'ın kendisini yakarak intihar etmesi olayı, askerlik geçmişine sahip olan ve aldığı eğitimleri birincilikle tamamlayan bir ABD'li askerin trajik bir şekilde yaşamına son vermesi olarak karşımıza çıkıyor. Bushnell, Bilişim Teknolojileri Altyapısı İzleme ve Gözetim görevlerinde çalışmıştı. Bu olay, Bushnell'ın dünya üzerindeki soykırıma karşı duyarsız kalmama ve bir şekilde eyleme geçme isteğini ifade etmek amacıyla yaşadığı trajik bir durumu yansıtabilir.

27.02.2024-17:28 - (Son Güncelleme: 27.02.2024-17:28) ABD'li askerin kendini yakarak intihar etmesi gündem oldu: Soykırıma karşı duyarsızlığı protesto mu etti?

San Antonio'da evsizlere destek olan bir yardım kuruluşunda Bushnell ile birlikte çalışan Xylem, arkadaşını şu sözlerle anlattı: "O, tanıdığım en ilkeli yoldaşlardan biri. Her zaman yüzünde bir gülümsemeyle herkes için kurtuluşu gerçekten nasıl başarabileceğimizi düşünmeye çalışıyor" 

İlkeli yardımsever açıklaması

Çalıştığı yardım kuruluşu da Bushnell hakkında yayınladığı taziye yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Aaron, evsizlere ve ortaya çıkan herhangi bir projeye yardım etmek için hemen harekete geçen, kuruluşumuzun ve topluluğumuzun değerli bir üyesiydi. Kendisi için henüz yeni olan bir şehirde yaptığı karşılıklı yardım çalışmalarında güvenilir ve ısrarcıydı."

Yöneticilerden övgü mesajları

ABD'li asker Aaron Bushnell, dünya soykırımına karşı çıkma amacıyla kendini yakarak yaşamına son verdi. Eğitim aldığı alanda başarılı bir asker olarak bilinen Bushnell, Bilişim Teknolojileri Altyapısı İzleme ve Gözetim görevlerinde çalışmıştı. Kendisini yakmadan önce sosyal medya hesaplarında yazılım mühendisliğindeki başarıları ve övgü aldığı ekip çalışmalarıyla ilgili paylaşımlarda bulunmuştu.

Bushnell'in intiharının ardında, dünya genelindeki soykırım olaylarına dikkat çekme ve bu konuda bir farkındalık yaratma amacının bulunduğu belirtiliyor. Çalıştığı yardım kuruluşu, Bushnell'i ilkeli bir yardımsever olarak tanımlayarak taziye mesajı yayımladı.

Sosyal medya hesaplarından biri olan LinkedIn'de ABD Hava Kuvvetleri'nin aktif personeli olduğunu açıklamıştı. Ancak, bu tür özel bilgilerin paylaşılması, gizliliğin ihlal edilmesi anlamına gelebilir ve etik kurallara aykırı olabilir.

Aaron Bushnell'in LinkedIn profilinde yer alan bilgilere göre, Utah eyaletinde bulunan Western Governor's Üniversitesinde Yazılım Mühendisliği bölümünde lisans eğitimi almıştır. Ayrıca, Southern New Hampshire Üniversitesinde de Yazılım Mühendisliği bölümünde lisans eğitimi aldığı bilgisi bulunmaktadır.

Aaron Bushnell'in eğitim geçmişine göre, Southern New Hampshire Üniversitesi'nde Yazılım Mühendisliği bölümünde lisans eğitimi aldığı, Maryland Global Campus Üniversitesi'nde Bilgisayar Bilimi bölümünde okuduğu ve Python, Perl bilgisayar dilleri ile Red Hat Enterprise Linux (RHEL) işletim sistemi ve Ansible yazılım platformuna hakim bir yazılım mühendisi olduğu görülmektedir.

Eylül 2020'de CompTIA Security+ siber güvenlik sertifikası alan Aaron Bushnell, web geliştirme, ağ yönetimi, bilişim yönetimi, Windows sistem yönetimi, ağ güvenliği, siber güvenlik ve bilişim işlemleri gibi becerilere sahiptir. 25 yaşında olan Bushnell, yaptığı işlerde ekip çalışmasında başarılı olduğu ve bu nedenle yöneticilerinden övgü aldığı belirtilmektedir.

LinkedIn profiline göre, ABD Hava Kuvvetleri'nde yedi ay boyunca temel ve teknik eğitim alan Bushnell, eğitimini birinci olarak tamamlamasının ardından iki yıl boyunca Bilişim Teknolojileri Altyapısı İzleme ve Gözetim görevinde yer almıştır. Halihazırda ABD Hava Kuvvetleri'nde DevOps Mühendisi olarak çalıştığı ifade edilmektedir.

Aaron Bushnell'in aynı zamanda 2015-2017 yılları arasında Hristiyanlık içerikli kitaplar ve müzikler üreten Paraclete Press adlı bir şirkette Bilişim ve Ağ Geliştirme Uzmanı olarak görev yaptığı belirtilmektedir.

“Kölelik döneminde yaşıyor olsaydım ne yapardım?”

Bushnell'in bir Twitch kanalına yönlendirdiği paylaşımda da "Birçoğumuz 'Kölelik döneminde yaşıyor olsaydım ne yapardım? Ya da Güney'deki Jim Crow döneminde yaşıyor olsaydım, apartheid altında olsaydım ya da ülkem soykırım yapıyor olsaydı ne yapardım?' diye sormayı severiz. Şu anda bunu yapıyorsunuz." ifadeleri kullanılıyor.

Aaron Bushnell'e ait olduğu sanılan Facebook hesabındaki bir fotoğrafta, 2018'de görev sırasında öldürülen polis Sean Gannon ile K-9 köpeği Nero'nun anıldığı bir tişörtü tutan bir grup üyesi arasında yer aldığı görülüyor. Ayrıca, Facebook hesabına göre, Bushnell'ın Kent State Üniversitesi içinde kurulan "Students for Justice in Palestine (Filistin'deki Öğrenciler için Adalet)" topluluğunun sayfasını takip ettiği belirtiliyor.

“Filistin’e Özgürlük!” bağrışları

ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde gelerek başından aşağı benzin dökerek kendini ateşe vermişti. Sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde, kamuflaj giyen Bushnell'in "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim." dediği ve üst üste nefes kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırdığı gözlemlenmişti.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal