AB'den Coronavirüse Karşı 37 Milyar Avroluk Yatırım Destek Paketi

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, AB'nin coronavirüs salgını ile mücadele etmek için hazırladığı önlem paketinde 37 milyar avroluk bir yatırım destek katkısının olacağını ifade etti.

13.03.2020-23:32 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-23:25) AB'den Coronavirüse Karşı 37 Milyar Avroluk Yatırım Destek Paketi
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB’nin coronavirüs (Kovid-19) salgınının derinleşen ekonomik etkisiyle mücadele etmek için hazırladığı pakette 37 milyar avroluk bir yatırım destek paketinin olacağını ifade etti.

Von der Leyen, AB'nin coronavirüsün ekonomik etkisiyle nasıl mücadele edeceğine ilişkin Brüksel'de gazetecilere konuşma yaptı.

Coronavirüsle mücadele için AB üyesi devletlere bütçe açıkları ve devlet yardımları konusunda esneklik kazandıracaklarını ifade eden Von der Leyen, Çin dışında koronavirüsten en fazla etkilenen ülke olan İtalya için “AB, ne gerekiyorsa yardım etmeye kesinlikle hazır.” dedi.

Von der Leyen, ulaşım, turizm, perakende ve diğer zor durumda bulunan sektörlerdeki 100 bin firmanın kredilerine garanti için AB’nin parasını kullanılacaklarını ifade ederek, “AB’nin bu şoka dayanabileceğine inanıyorum. Ancak her üye ülke sorumluluğunu tam olarak üstlenmeli." sözlerine yer verdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal