AB’de Aşılama Hız Kesmeden Devam Ediyor: AB Genelinde Yetişkinlerin Yüzde 70’İ Kovid-19 Aşısı Oldu

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele devam ediyor. Salgının önüne geçmede en önemli adımlardan biri olan koronavirüs aşılarına dair çalışmalar devam ederken, AB genelinde yetişkinlerin yüzde 70’i aşılandı.

31.08.2021-17:07 - (Son Güncelleme: 31.08.2021-17:15) AB’de Aşılama Hız Kesmeden Devam Ediyor: AB Genelinde Yetişkinlerin Yüzde 70’İ Kovid-19 Aşısı Oldu

Yaklaşık iki yıl kadar önce Çin’de ortaya çıkan ve birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını, etkilerini sürdürmeye devam ediyor. Salgının ilerleyen sürecinde mutasyonlu virüslerin ortaya çıkması Kovid-19 aşılarının önemini artırırken, AB genelinde yetişkinlerin yüzde 70’i Kovid-19 aşısı yaptırdığı belirtildi. 

AB GENELİNDE AŞI YAPTIRANLARIN SAYISI YÜZDE 70

Dünya genelinde aşılamanın ne kadar önemli olduğunu ve güncel aşılama verileri hakkında bilgilendirmelerde bulunan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ‘Yeni bir enfeksiyon dalgasının ve yeni varyantların önlenmesi için çok daha fazla Avrupalı'nın hızla aşılanması gerekiyor’ açıklamasında bulundu. Leyen, AB genelinde yapılan koronavirüs aşılarının yüzde 70’i geçtiğine dikkat çekti. 

Sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulunan Leyen, salgının henüz geçmediğine değinerek, tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğinin altını çizdi. Koronavirüs aşısının yeni çıkan mutasyonlu virüsleri önleme açısından da önemli olduğunu belirten Leyen, ‘Yeni bir enfeksiyon dalgasının ve yeni varyantların önlenmesi için çok daha fazla Avrupalı'nın hızla aşılanması gerekiyor’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal