ABD'den Venezuela Petrolüne Yaptırım Kararı

ABD yönetimi, hafta başında Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA (Petroleos de Venezuela) ve bu şirketle ilişkili tüm varlıkların yaptırım uygulanacaklar listesine alındığını açıkladı.

30.01.2019-13:34 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-13:28) ABD'den Venezuela Petrolüne Yaptırım Kararı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yönetimini reddeden ve kendisini ülkenin "geçici devlet başkanı" ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu başkan olarak tanıyan ABD yönetimi, hafta başında Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA (Petroleos de Venezuela) ve bu şirketle ilişkili tüm varlıkların yaptırım uygulanacaklar listesine alındığını açıkladı.

Beyaz Saray, dünyanın en büyük petrol rezervini elinde bulunduran Venezuela'ya uyguladığı siyasi baskıya ek olarak, ekonomik zorluklarla karşı karşıya olan ülkede Maduro'nun petrol kaynaklı gelirlerini engellemeyi, bu gelirleri Guaido'ya aktarmayı ve bu sayede ülke yönetimini kendi tarafında çevirmeyi hedefliyor.

Washington yönetimi, Venezuela'nın ABD'de bulunan 7 milyar dolarlık finansal varlığının dondurulduğunu ve bu varlıkların sözde başkan Guaido'nun kontrolüne vereceğini bildirirken, artık Maduro yönetimine petrol ödemelerinin gerçekleştirilmeyeceğini ve bu meseledeki muhataplarının da Guaido olduğunu açıkladı.

''PETROL GELİRİ DÜŞECEK''

Venezuela'nın petrol gelirlerinin gelecek sene 11 milyar dolar düşüş yaşayacağını belirten Beyaz Saray, Venezuela'da yönetim değişikliği için her şeyin yapılabileceğini söyledi.

Guaido, yaptırımlarla beraber, PDVSA ve şirketin ABD'deki alt kuruluşu Citgo Petroleum'un yönetimine yeni üyelerin geçirilmesi amacıyla Ulusal Meclise talimat verdiğini açıklarken, Maduro ABD'nin yaptırımlar üzerinden Citgo'yu PDVSA'dan çalmaya çalıştığını vurguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal