ABD’den Türkiye’ye ilk adım geldi: F-16 kararı Kongre’ye iletildi

ABD ile Türkiye arasında devam eden F-16 görüşmeleri konusunda önemli bir gelişme yaşandı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye F-16 satışıyla ilgili kararı ön inceleme için Kongre’ye gönderdi. Kritik karar gelecek hafta resmen açıklanacak. İşte detaylar...

14.01.2023-10:22 - (Son Güncelleme: 14.01.2023-17:27) ABD’den Türkiye’ye ilk adım geldi: F-16 kararı Kongre’ye iletildi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye satışı planlanan F-16’larla ilgili kararı ön inceleme için Kongre komitesine gönderdiği öğrenildi. ABD ile Türkiye arasında devam eden F-16 görüşmeleri konusunda önem arz eden bu kararın gelecek hafta resmen açıklanacağı tahmin ediliyor. 

F-16 kararı Kongre’ye iletildi

AA’da yer alan habere göre; Anadolu Ajansına (AA) konuşan kaynaklar, ABD Dışişleri Bakanlığının, Türkiye'ye yeni F-16 satışı ve mevcut F-16'ların modernizasyon kitleriyle ilgili kararını, Temsilciler Meclisi ve Senato'nun ilgili komitelerinin başkan ve kıdemli üyelerine ön inceleme için ilettiğini bildirdi.

ABD Türkiye F16

Kaynaklara göre, ABD Dışişleri Bakanlığının, ilgili kararını Kongre'ye ilettiğini gelecek hafta resmi olarak duyurması bekleniyor.

ABD'de askeri satış onaylarının gerçekleşmesi için Kongre'nin, NATO üyesi ülkelere yönelik 15 gün, NATO dışındaki ülkelere yönelik ise 30 gün içerisinde itiraz etmemesi gerekiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal