ABD’den seçim açıklaması: Umarım kim kazanırsa kazanır

Türkiye’deki seçimlerle ilgili kendisine yöneltilen soruya cevap veren ABD Başkanı Joe Biden, "Umarım kim kazanırsa kazanır. Dünyanın o bölümünde şu an yeteri kadar sorun var" dedi.

15.05.2023-11:09 - (Son Güncelleme: 15.05.2023-17:19)

14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için milyonlarca vatandaş saat 08.00 ile 17.00 arasında oylarını kullandı. Oy verme sürecinin ardından oy sayım aşamasına geçilirken, Yüksek Seçim Kurulu’nun saat 18.30 itibarıyla seçim sonuçları için uygulanan yasağı kaldırmasıyla beraber seçim sonuçları şekillenmeye başladı. Resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 96'sı açılan sandıklarda Recep Tayyip Erdoğan 49,34, Kemal Kılıçdaroğlu 45,00, Sinan Oğan ise 5.23 oy aldı.

Biden’dan ilk yorum

Bisiklet turu esnasında Türkiye seçimleri hakkında kendisine yöneltilen soruya yanıt veren ABD Başkanı Joe Biden, "Umarım kim kazanırsa kazanır." dedi.

Joe Biden Seçim

TRT ABD Muhabiri Yunus Paksoy'un aktardığına göre; Biden, "Dünyanın o bölümünde şu an yeteri kadar sorun var." ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ı seçimle değiştireceğiz demişti

Ağustos 2020'de başkan adayı olduğu dönemde bir etkinlikte konuşan Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almıştı. Biden, Erdoğan'a karşı muhalifleri desteklemeleri gerektiğini savunmuştu.

Joe Biden, muhaliflere destek vererek, Türkiye'deki iktidarı darbesiz bir şekilde değiştirebilecekleri yönünde sözler sarf etmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal