ABD'den Koronavirüsle Mücadele Hamlesi: BioNTech Aşısı 5 Yaşının Altındaki Çocuklar İçin Onaylanabilir

Amerika Birleşik Devletleri, 5 yaş altı çocuklar için koronavirüsle mücadele çalışmalarına bir yenisini daha ekleyecek. BioNTech aşının 6 aylık ila 4 yaş arası çocuklarda uygulanması için planlamalar yapılıyor.

01.02.2022-08:59 - (Son Güncelleme: 01.02.2022-08:59)

Koronavirüsle mücadele kapsamında yürütülen aşılama çalışmalarına ABD bir hamle daha yaptı. Pfizer/BioNTech Kovid-19'a karşı geliştirilen aşının 6 ay ila 4 yaş arası çocuklarda da uygulanması için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) onaylamasını talep edecek.

New York Times'ta yer alan bir habere göre ABD yetkilileri ve Pfizer yöneticileri, 5 yaş altı  çocuklara planlanan aşılama çalışmalarının acil olarak onaylanması için başvurunun yolda olduğunu söylüyor. 

MART AYINDA  ONAYLANABİLİR

Pfizer yönetim kurulu üyesi ve Gıda ve İlaç İdaresi eski komisyon üyesi Scott Gottlieb, Pazar günü CBS News'e verdiği açıklamada, çocuklar için planlanan aşılama çalışmasının Mart ayı içerisinde onay alabileceğini söyledi. 

BÜYÜK BİR ARTIŞ GÖZLEMLENDİ

Eyalet düzeyinde veri toplayan Amerikan Pediatri Akademisi'nin sunduğu verilere göre, çocukların Omicron varyantlı koronavirüse yakalanma oranında büyük bir artış gözlemlendi. 

Küçük çocukların koronavirüsle daha iyi mücadele edebilme eğiliminde olsalar da, bazı çocuklarının çok ağır atlattığı da belirtildi. Pfizer/BioNTech şirketinin aralık ayında yaptığı araştırmada varılan sonuçlara göre, yetişkin dozunun onda biri oranında verilen iki doz aşının 2 ila 4 yaş arası çocuklarda yeterince güçlü bir bağışıklık oluşturmadığı açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal