ABD’den Johnson & Johnson Aşısına Durdurma Kararı

Amerika Birleşik Devletleri sağlık yetkilileri, ülkede uygulanan Johnson Johnson’ın tek dozluk kovid-19 aşısına ara verilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

13.04.2021-16:17 - (Son Güncelleme: 13.04.2021-16:52) ABD’den Johnson & Johnson Aşısına Durdurma Kararı

Tüm dünyanın mücadele verdiği koronavirüs salgını kapsamında, ABD'nin sağlıkla ilgili en yetkili iki kurumu, potansiyel olarak tehlikeli kan pıhtıları raporlarını araştırmak için tek dozluk Johnson & Johnson kovid-19 aşısının uygulanmasının ‘durdurulmasını' önerdiklerini duyurdu.

FDA VE CDC DURDURMA PLANINI ONAYLADI

ABD’nin en önemli iki sağlık kuruluşu olan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) ve ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA), yaptıkları duyuruda aşıyı durdurma planını doğruladığı belirtti.

Aşının durdurulma sebebinin aşı olan altı kadında trombosit sayısının azalmasıyla birlikte kan pıhtıları oluşması olduğu belirtildi. ABD'de bugüne kadar 6,8 milyondan fazla kişiye tek dozluk Johnson & Johnson kovid-19 aşısı uygulandı.

CDC’nin mevcut vakaları daha ayrıntılı incelemek ve potansiyel önemini değerlendirmek için Çarşamba günü Aşılama Uygulamaları Danışma Komitesi (ACIP) toplantısı düzenleyeceği açıklanırken FDA’nın bu vakaları araştırırken analizleri gözden geçireceği belirtildi.


AŞININ DURDURULMASINI TAVSİYE EDİYORUZ

Ayrıca, ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA), ‘Bu süreç tamamlanıncaya kadar, bu aşının kullanımının çok dikkatli bir şekilde durdurulmasını tavsiye ediyoruz’ açıklamasında bulunduğu bildirildi.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA), Şubat ayı sonlarında yayınlanan 62 sayfalık incelemesinde, Johnson & Johnson’ın tek dozluk Covid-19 aşısının etkili ve güvenli olduğunu belirtmişti.

AVRUPA DA SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde de Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ABD merkezli Johnson & Johnson ilaç şirketi tarafından geliştirilen corona virüs (Covid-19) aşısının uygulandığı 4 kişide kan pıhtılaşması yan etkisinin görülmesinin ardından soruşturma başlatmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal