ABD’den İran’a intikam saldırısı: İki tesis havadan bombalandı

ABD ordusu, Irak ve Suriye’deki unsurlarına saldırı düzenleyen İran Devrim Muhafızları ve İran’ın desteklediği grupların kullandığı iki tesise hava saldırısı düzenledi.

27.10.2023-09:21 - (Son Güncelleme: 27.10.2023-17:28)

İsrail ile Filistin arasında süren çatışmalar sebebiyle gerilim artarken öte yandan ABD ile koalisyon güçleri geçen hafta içinde Irak ve Suriye'de İran'ın desteklediği güçler tarafından en az 19 kez saldırıya uğradı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin yaptığı açıklamada, "Kendimizi savunma amaçlı bu hassas saldırılar, İran'ın desteklediği milis grupların Irak ve Suriye'deki ABD personeline yönelik 17 Ekim'de başlayan ve çoğunlukla başarısızlıkla sonuçlanan saldırılarına bir karşılıktır." dedi.

ABD İran saldırı

ABD’den İran’a intikam saldırısı

Yapılan açıklamada, hava saldırısının İsrail ile koordineli şekilde yapılmadığı belirtilirken, İran Devrim Muhafızları'na ait silah ve mühimmat depolarının imha edildiği kaydedildi.

Saldırıda İranlıların ölüp ölmediğine dair bir açıklama yapılmadı.

Yetkililer yerel saatle 04.30'da, Irak sınırına yakın bir konumda olan Ebu Kemal yakınlarının hedef alındığını açıklarken, iki adet F-16 savaş uçağının kullanıldığını da aktardı. (Haber7) 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal