ABD’den İran destekli terörist gruplara hava saldırısı

ABD, Deyrizor’da İran destekli terörist gruplara hava saldırısı gerçekleştirdi. Kuniko gaaz ve Ömer petrol sahalarında konuşlu ABD güçleri de İran destekli grupların bulunduğu askeri noktalara karadan karaya atışların gerçekleştirildiği silahlarla karşılık verdi.

25.03.2023-09:11 - (Son Güncelleme: 25.03.2023-09:11) ABD’den İran destekli terörist gruplara hava saldırısı

ABD savaş uçakları Suriye’nin doğusunda Deyrizor ili ve ona bağlı Elbukemal ve Meyadin bölgelerinde, İran destekli terörist gruplara ait askeri noktalara hava saldırısı düzenlendi.

AA’da yer alan habere göre, Deyrizor’da İran destekli yabancı terörist grupların olduğu bölgelerden ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol ve Kuniko gaz sahalarına akşam saatlerinde yaklaşık 20 roket saldırısı gerçekleştirildi.

ABD'den terörist gruplara hava saldırısı

Askeri muhaliflere ait uçak gözlem noktası 44 muhabirine, "Söz konusu saldırıların ardından ABD'ye ait savaş uçakları, Deyrizor ve doğusundaki Elbukemal ve Meyadin ilçesinde İran destekli yabancı terörist gruplara ait askeri noktalara hava saldırısı gerçekleştirdi." açıklamalarında bulundu.

Ömer petrol ve Kuniko gaz sahalarında yer alan ABD güçleri de İran destekli grupları bulunduğu askeri noktalara karadan karaya yapılan silahlarla karşılık verdi. Sabah saatlerinde bu yana İran destekli terörist gruplar, ABD askerlerinin konuşlandığı Ömer petrol ve Kuniko gaz tesislerine İHA ve roketlerle saldırı düzenlendi.

Deyrizor

Pentagon Sözcüsü Ryder, günlük basın toplantısında, yerel saatle dün 08.05 sularında Deyrizor'da ABD tarafından Yeşil Köy olarak adlandırılan üsse 10 roket saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı. ABD Savunma Bakanlığı da söz konusu saldırıda 1 sözleşmeli personelin öldüğünü, 1 sözleşmeli personel ile 5 ABD askerinin yaralandığını duyurmuştu.

Deyrizor'da İranlı ve İran destekli yabancı terörist gruplar yoğun varlık gösteriyor

Deyrizor'un doğusunda Elbukemal, Muhsan ve el-Meyadin ilçelerinde, İranlı ve İran destekli yabancı terörist grupların yoğun varlık gösterdiği biliniyor

Deyrizor il merkezi ve batısı, İran destekli grupların ve Rusya'nın yardımıyla, Kasım 2017'de terör örgütü DEAŞ'ın çekilmesinin ardından Esed rejiminin eline geçti. Rejimin kara gücü haline gelen İran destekli yabancı terörist gruplar, en yoğun şekilde Deyrizor'da varlık gösteriyor.

Sünni Arapların yaşadığı Deyrizor'da konuşlu İran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli grupları, İran Devrim Muhafızları Ordusu mensupları komuta ediyor.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal