ABD'den 16 Suudi Vatandaşına Cemal Kaşıkçı Yaptırımı

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Cemal Kaşıkçı cinayetine karıştıkları nedeniyle, olaydan tam 6 ay sonra 16 Suudi vatandaşının ABD'ye girişine yasak getirdi.

09.04.2019-09:30 - (Son Güncelleme: 09.04.2019-10:36) ABD'den 16 Suudi Vatandaşına Cemal Kaşıkçı Yaptırımı

ABD, Cemal Kaşıkçı cinayetinde rol aldıklarından dolayı 16 Suudi vatandaşının ABD'ye girişine yasak getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bakan Mike Pompeo adına, 16 Suudi Arabistan vatandaşına ilişkin bir açıklamada bulundu.

YAPTIRIM UYGULANAN İSİMLER LİSTELENDİ

"Bugün Dışişleri Bakanı Michael Pompeo, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinde rolleri olan aşağıdaki isimleri, kamuya açık bir şekilde yaptırım listesine almıştır." sözlerinin kullanıldığı açıklamada ABD'ye girişleri yasaklanan 16 isim listelendi.

Bu açıklama doğrultusunda, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın eski başdanışmanı Suud el-Kahtani ile birlikte Mahir Mutreb, Salah Tubaigy, Meshal el-Bostani, Naif al-Arifi, Muhammed el-Zahrani, Mansur ebu Huseyin, Halid el-Uteybi, Abdulaziz el-Hawsawi, Velid el-Sehri, Thaar el-Harbi, Fahad el-Balawi, Badr el-Uteybi, Mustafa el-Medeni, Saif el-Kahtani ve Turki el-Sehri adlı Suudi vatandaşları yaptırım listesinde bulunuyor.

BAKANA YETKİ VERİLDİ

Söz konusu açıklamada, ABD Dışişleri Bakanına, yeterli ve güvenilir bir kaynağa sahip ise "ağır insan hakları ihlalleri" ve "yolsuzluk" sebeplerine dayanarak yabancı hükümet görevlilerine ABD'ye giriş yasağı getirme yetkisinin verildiği belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal