ABD'deki Silahlı Saldırıda Ölenlerin Sayısı 7'ye Çıktı

ABD'nin Teksas eyaletindeki saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 7'ye, yaralı sayısı 22'ye çıktı.

02.09.2019-09:25 - (Son Güncelleme: 02.09.2019-09:14) ABD'deki Silahlı Saldırıda Ölenlerin Sayısı 7'ye Çıktı

ABD'de Teksas eyalet yöneticileri, cumartesi günü gerçekleşen silahlı saldırı sonrasında pazar günü yayımladıkları yeni açıklamayla saldırının bilançosunun arttığını bildirdi.

Yapılan son açıklamada Teksas'ın Midland ve Odessa kentleri arasındaki bölgede bulunan bir alışveriş merkezi civarında gerçekleştirilen silahlı saldırıda, aralarında bir bebeğin de bulunduğu 7 kişi öldü, 22 kişi de yaralandı. Bunun yanı sıra polis, saldırganın olay yerinde etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Polisin açıklamasına göre, polisin durdurmaya çalıştığı araçtaki bir kişinin durmadığı, daha sonra kaçarak başka bir aracı gasp ettiği ve sonrasında etrafa rastgele ateş ettiği bilgisi paylaşıldı. Daha sonra yakınlardaki bir tiyatro binası civarında kıstırılan silahlı saldırgan polisler tarafından öldürüldü.

Saldırganın motivasyonunun ne olduğu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, saldırganın 30'lu yaşlarda beyaz bir erkek olduğu açıklandı.

TRUMP'TAN "AKIL SAĞLIĞI" AÇIKLAMASI

Diğer yandan konuya ilişkin Beyaz Saray'daki basın toplantısında ilk kez değerlendirmede bulunan ABD Başkanı Donald Trump, sorunun "saldırganın akıl sağlığı" ile ilgili olduğunu söyledi.

Kongre'deki Cumhuriyetçi ve Demokratlarla silahlı saldırıların düşürülebilmesi için atılması gereken adımları görüşmeye devam ettiğini anlatan Trump, her iki partiye de büyük iş düştüğünü ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal