ABD'deki 3.8 milyon dolarlık hırsızlıktan Türk kadın çıktı! Rafet El Roman detayı dikkat çekti

ABD'de çökertilen 3.8 milyon dolarlık perakende hırsızlık çetesinin üyelerinden birinin Türk olduğu ortaya çıktı. Bu ismin daha önce ünlü şarkısı Rafet El Roman'ın kendisine gönderdiği mesajları ifşa eden ve televizyonlarda ABD uzmanı olarak boy gösteren Akasya Yaşaroğlu olduğu belirlendi.

01.06.2022-12:56 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-13:07) ABD'deki 3.8 milyon dolarlık hırsızlıktan Türk kadın çıktı! Rafet El Roman detayı dikkat çekti

New York Belediye Başkanı Eric Adams ve New York Başsavcısı Letitia James geçtiğimiz günlerde, New York'ta milyonlarca dolarlık mal çalan ve yeniden satan büyük bir perakende hırsızlık çetesinin operasyonla yakalandığını açıkladı.

Çete üyesi Türk çıktı

41 üyesi bulunan ve lüks giyim ve eşya çalan ve daha sonra eBay'de yeniden satarak 3.8 milyon dolarlık vurgun yapan çetenin üyelerinden birinin Türk olduğu analizler sonucunda öğrenildi. Yapılan iddia doğrultusunda, bu isim Akasya Yaşaroğlu.


Televizyona ABD uzmanı olarak çıktı

Çete üyesi Akasya Yaşaroğlu'nun Türkiye'nin yakından tanıdığı bir isim olduğu ortaya çıktı. Türkiye'de ABD uzmanı olarak kanallara röportaj veren Yaşaroğlu'nun daha önce de ünlü şarkıcı Rafet El Roman'ı sosyal medyadan kendisine gönderdiği mesajları yayınlamıştı.

Çete nasıl çalışıyor?

Çetenin Bloomingdale's, Macy's, Duane Reade ve Sephora gibi mağazalardan mal çalıp bu ürünleri e-bay üzerinden satışa çıkarıyordu.


Görevi çalıntı ürünler satmak

41 üyesi bulunan çetenin her üyesi farklı görevler üstlenmişti. 26 yaşındaki Akasya Yaşaroğlu'nun çetedeki görevi çalınan eşya ve malları internet üzerinden satmaktı.

Değerinin altında satıyordu

e-bay'den ürünleri değerinin altında hızlıca satan Yaşaroğlu aynı zamanda EBT kartlarının kullanılmasından da sorumluydu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal