ABD'de Yaşayan Türk Doktor Covid-19’un DNA'sıyla Oynandığını Söylüyor

ABD’nin New Jersey eyaletinde yaşamını sürdüren Türk doktor Vedat Obuz, yeni tip coronavirüsün laboratuvardan çıktığına inandığını ifade etti.

25.04.2020-12:23 - (Son Güncelleme: 25.04.2020-13:07)

ABD’nin New Jersey eyaletinde yaşamını sürdüren Türk doktor Vedat Obuz, yeni tip coronavirüsün laboratuvardan çıktığına inandığını ifade etti.

ABD’de New Jersey’nin Delran ve Trenton kentlerinde klinikleri olan ve 40 seneden fazla bir zamandır burada yaşamını sürdüren Türk Doktor Vedat Obuz, çevrimiçi platform aracılığıyla yeni tip coronavirüse ilişkin kendi görüşlerini dile getirdi.

"DAHA ÖNCEKİ VİRÜSLERİN HİÇBİRİNE BENZEMİYOR"

Dahiliye ve Fonksiyonel Tıp alanında uzman olan Obuz, coronavirüs üzerinde derinlemesine bir inceleme yaptığını ifade ederek, "Bu virüs daha önceki virüslerin hiçbirine benzemiyor. Çünkü genetik yapısı değişik, insan vücudunda çok fazla bulunan reseptör dediğimiz yapışma yerini kullanıyor ve aniden bağışıklık sistemini tamamen felç ediyor" dedi.

 "DNA'SIYLA OYNANDI DİYE ŞÜPHE EDİYORUM"

Dr. Obuz, virüs üzerindeki incelemeleri neticesinde coronavirüsün doğal yollarla meydana gelip yayıldığı tezine inanmadığını ifade etti.

Dr. Obuz, şu ifadeleri kullandı:

"Ben bir araştırmacı ve bu işin kimyasını, immünobiyolojisini bilen biri olarak bu virüsün hayvanlardan bize atlamış bir virüs olduğunu düşünmüyorum, ‘hayvanlardan atlatıldı’ diyorum. Hatta bunun DNA’sıyla oynandı diye şüphe ediyorum. Çünkü son 10 senede 'CRISPR gene' diye makaslama tekniği çıktı DNA’ları kesip aralara bir şeyler koymak için. Hatta bu genin, bu enzimdir, yaptığı işin ciddiyetini bilenler buna 'God’s gene', yani 'Tanrı geni' dediler, insanlara DNA ile oynama gücü verdiği için. Bu genle oynama tekniğinden dolayı bunun kurcalandığını düşünüyorum."

"SİLAH OLARAK HAZIRLARLARKEN KAÇTI"

Dr. Obuz ayrıca, "Laboratuvarda bunun hastalık yapma kabiliyeti değiştirilmiş, ellerinde olmayan bir sebeple kontrolden çıkmıştır diye düşünüyorum. Yani bunu silah olarak hazırlarlarken kaçtı” ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal