ABD’de TikTok yasağına Başkan Biden imzası!

Birçok ülkenin sosyal anlamda hayatı tehdit eden bir sosyal ağ olarak kabul ettiği TikTok için ABD Başkanı Joe Biden’da demeç geldi. Kongrenin TikTok'a erişim engeli getirme kararı alması durumunda ilgili yasa tasarısını imzalayacağını ifade etti.

09.03.2024-17:06 - (Son Güncelleme: 09.03.2024-17:06)

Sosyal medya ile mücadele eden ABD’nin yeni adımı ise TikTok, Başkan Joe Biden, ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesinin TikTok'un yasaklanmasının önünü açabilecek yasa tasarısını onaylaması hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘‘Tasarı onaylanırsa, ben de imza atarım!’’

ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesinin 7 Mart'ta onayladığı tasarı kapsamında, Pekin merkezli ByteDance firması, TikTok hisselerini 180 gün içinde devretmezse uygulamanın ülkede yasaklanması öngörülüyor. Biden, "Eğer Kongre söz konusu yasa tasarısını onaylarsa, ben de imzalarım’’ açıklamasında bulundu. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Beyaz Saray'ın oluşturulmasında teknik destek verdiği TikTok'a erişimin yasaklanmasına ilişkin tasarının Biden'ın onaylayacağı bir noktaya ulaşmak için "Düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu" kaydetmişti.

Kongrenin TikTok'a erişim engeli getirme kararı alması durumunda ilgili yasa tasarısını imzalayacağını ifade etti.

Biden seçimleri TikTok üzerinden yürütüyor!

Hükümetinin TikTok'un ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu savunmasına karşın Biden'ın 5 Kasım'da yapılması planlanan 2024 başkanlık seçimleri kampanyası, ekibi tarafından TikTok üzerinden de yürütülüyor olması da oldukça dikkat çekici olduğu ifade ediliyor.

Donald Trump’ın TikTok imtihanı!

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Komitenin tasarıyı onaylaması üzerine Truth Social adlı sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, yasak getirilmesi durumunda TikTok'un rakipleri Facebook gibi sosyal medya platformlarının güçleneceğini belirtti. Başkanlığı döneminde Trump, WeChat ve TikTok uygulamalarının yasaklanması yönünde karar almış, sonrasında kararı iptal etmişti.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal