ABD’de tarihinde bir ilk! 5 vakit ezan okunacak

ABD’nin Minnesota eyaletinde Minneapolis kentinde, yıl boyunca ezanın, günde beş vakit hoparlörle açıktan okunmasına izin verildi.

15.04.2023-09:32 - (Son Güncelleme: 15.04.2023-15:59) ABD’de tarihinde bir ilk! 5 vakit ezan okunacak

ABD’nin Minnesota eyaletinde Minneapolis Belediye Meclisi, ülke tarihinde bir ilke imza attı. Tarihte büyük bir Amerika şehrinde ilk defa 5 vakit ezanın halka açık bir şekilde okunmasına oy birliği ile izin verildi.

ABD'de bir ilk

AA’da yer alan habere göre, Ramazanda yapılan oylama ile meclis, özellikle sabah ve yatsı vakitlerinde ezanın açıktan okunmasına engel olarak duran kentin gürültü yönetmeliğindeki ilgili engelleyici maddeleri değiştirdi.

Oylamayı izleyen şehirdeki Nur Camisi imamı Mohammed Dukulfy, sonuçtan duyduğu memnuniyeti, "Minneapolis şimdi tüm dinler için bir şehir haline geldi." ifadesini kullandı.

ABD'de tarihinde bir ilk

Minnesota Amerika-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Jaylani Hussein de 5 vakit ezan izninin, "din özgürlüğü üzerine kurulu bir ulusun dünyaya sözünü yerine getirdiğini" gösterdiği değerlendirmesinde bulundu.

5 vakit ezan okunacak

Geçen yıl belediye meclisinden ezanın açıktan okunması için izin çıkmış ancak söz konusu gürültü yönetmeliğindeki sınırlamalar nedeniyle sabah ve yatsı ezanları kapsam dışında kalmıştı. Yaklaşık yarım milyon nüfusa sahip Minneapolis şehrinin belediye meclisindeki 13 kişiden 3'ü Müslüman üyeden oluşuyor. 

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal