ABD'de Ön Seçime Coronavirüs Ertelemesi

ABD'de, Demokrat Partinin 2020 Başkanlık Seçimlerindeki adayını belirlemek üzere Ohio eyaletinde düzenleyeceği ön seçim, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınının oluşturduğu endişe sebebiyle ertelendi.

17.03.2020-12:05 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-11:58) ABD'de Ön Seçime Coronavirüs Ertelemesi

ABD'de Ohio Eyaleti Sağlık Direktörü Amy Acton, eyalet genelinde "sağlık acil durumu" ilan ederken bugün yapılacak ön seçimin ertelendiğini bildirdi.

Acton, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınının kol gezdiği bir dönemde, birçoğu yaşlılardan oluşan seçim gönüllülerinin seçmenlerle temas etmesinin sağlık riski meydana getireceğinden bu yönde bir karar aldıklarını söyledi.

Ertelenenen ön seçimin, 2 Haziran'da yapılacağı düşünülüyor.

Ayrıca Arizona, Florida ve İllinois eyaletlerinde bugün planlanan ön seçimlerin düzenleneceği açıklandı.

ABD'DE VİRÜS SEBEBİYLE 85 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ABD'de şimdiye kadar 4 bin 661 yeni tip coronavirüs vakasına rastlandı, 85 kişi hayatını kaybetti.

Çin'in Vuhan şehrinde patlak veren virüs, 150'den fazla ülke ve bölgede 180 binden fazla kişiyi enfekte etti.

DSÖ'nün "pandemi" (küresel salgın) ilan ettiği hastalık sebebiyle ortaya çıktığı günden bu yana 7 bin 174 kişi yaşamını yitirdi.

PORTO RİKO'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA UYMAYANLARA MÜDAHALE

Karayipler Denizi'nde ABD'ye bağlı, iç işlerinde bağımsız özerk bölge Porto Riko'da polis, sokağa çıkma yasağına uymayarak sahillere giden yüzlerce turiste müdahale etti.

Porto Riko basınında yer alan habere göre, devriye gezen polis ekipleri, turistlerden sahillerden ayrılmalarını talep ederek, "Valinin emridir. Sahiller kapalı. Lütfen evinizde kalın." uyarısı yaptı.

Kararın, ziyaretçileri şaşırttığı ifade edilirken, turistlerden David Zimmer, "Sahilde neden hastalanayım? Hiçbir şeye dokunmuyorum." şeklinde konuştu.

Porto Riko'yu Keşfet Yöneticisi Brad Dean ise "Bazı turistlerin hayal kırıklığına uğramasını anlıyoruz fakat halkın ve ziyaretçilerin güvenliği her şeyden öncelikli olmalı." yorumunu yaptı.

Yetkililer, coronavirüs vaka sayısını 5 olarak bildirirken, yasaklara uymayan çok sayıda restoran, bar ve iş yerine para cezası uygulandığını açıkladı.

Porto Riko'da, dün coronavirüs salgının yayılmasının önüne geçebilmek amacıyla "sokağa çıkma" yasağı ilan edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal