03.08.2022-08:20 (Son Güncelleme:11.10.2023-14:02)


1

Yarım ay şeklinde başı var!

Yarım ay şeklinde başı var!

ABD’de yaşayan bir kişi yaban hayatı yetkililerini arayarak yarım ay şeklinde başı olan yılan gördüğünü söyledi. Yetkililer, söz konusu hayvanın yılan değil, tehlikeli bir tür olan çekiş başlı yassı solucan olduğunu bildirdi. Vücudunun bir parçası koptuğunda kendini yenileyebilen hayvanın öldürülmesi imkansız.



2

Gizemli yılan

Gizemli yılan

ABD’nin Virgina eyaletinde yaşayan bir kişi, Virginia Yaban Hayatı Yönetim Kontrolü’nün 24 saatlik yılan yardım hattıyla temasa geçerek yarım ay şeklinde başı olan gizemli bir yılan gördüğünü söyledi.



3

Yetkililer açıklama yaptı

Yetkililer açıklama yaptı

Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, ‘Her yıl binlerce yılan tespit ediyoruz. Ama sorun şu ki, daha önce hiç böyle bir şey görmedik. Ne olduğu hakkında herhangi bir fikriniz varsa lütfen bizimle iletişime geçin’ ifadelerine yer verildi.



4

İstilacı yılan

İstilacı yılan

Halk çağrıya cevap verdi ve yaban hayatı ekibine 'yılanın' aslında Asya'dan gelen istilacı bir tür olan çekiç başlı yassı solucan olduğu anlaşıldı.



5

Gittikçe yaygınlaşıyor

Gittikçe yaygınlaşıyor

Söz konusu solucanların 1900’lü yıllarda bitki ticareti yoluyla ABD'ye geldiği ve o günden bu yana bölgede gittikçe yaygınlaştığı belirtildi.



6

Zehirliler!

Zehirliler!

Bunun yanı sıra, çekiç kafalı yassı solucanların insanlara ve evcil hayvanlar için herhangi bir tehlike arz etmediği, ancak yırtıcı ve zehirli canlılar oldukları için biyoçeşitliliğe ve tarım ürünlerine zarar verebileceği aktarıldı.



7

Yılanların boyutları

Yılanların boyutları

Boyu 20 santimetre ile 40 santimetre arasında değişen bu hayvanların yaşadıkları arazi üzerindeki tüm ekosistemleri, kendilerinden küçük böcekleri ve omurgasızları yutarak yok ediyor.



8

Kestikçe çoğalıyor

Kestikçe çoğalıyor

Uzun zamandır bilinen çekiç kafalı yassı kurtlar bilim insanları arasında hâlâ gizemini korumakta. Yenilenebilme gücüne sahip olan bu hayvanların parçalara ayrıldıktan sonra hiçbir kısımlarının ölmediği keşfedildi. Daha önce yapılan bir araştırmada, 300 parçaya ayrılan bir çekiç kafalı yassı kurdun, her bir parçasının kendine ayrı bir kafa üreterek kısa zaman içerisinde tam boyuta ulaştığı görüldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR