06.11.2021-11:08 (Son Güncelleme:06.11.2021-12:15)


1

ABD WASHINGTON'DAKİ MUSLUK SULARI AŞIRI KİRLİ

ABD WASHINGTON'DAKİ MUSLUK SULARI AŞIRI KİRLİ

Bilim insanları musluk suları hakkında yaptıkları araştırmanın detaylarında, içme suyununda oldukça kirli olduğunu tespit etti. Washington'da Su ve Kanalizasyon Kurumunun denetimindeki içme suyunda EWG'nin güvenli saydığı arsenik miktarının 58, bromo kloro asetik asidin 1200, bromo dikloro metanın 328, kloroformun 116 ve kromun 4,3 kat fazlasını tespit edildiği belirtildi.



2

MUSLUK SULARINDAKİ KİMYASALLAR KANSERE NEDEN OLUYOR

MUSLUK SULARINDAKİ KİMYASALLAR KANSERE NEDEN OLUYOR

Çağın hastalığı olarak bilinen ve giderek artan kanser hastalığına, bu musluk sularında ortaya çıkan kimyasallarında kanser riskini giderek artırdığını belirten uzmanlar, ‘1974 Güvenli İçme Suyu Yasası, EPA'ya ABD musluk suyu kalitesini denetleme yetkisi vermiş ve kurum 90'dan fazla kirletici madde için maksimum seviyeleri belirlemiş olsa da EWG'ye göre su sistemlerinin çoğu aslında güvenli değil’ şeklinde ifade etti.



3



4

Halkı bilgilendirmek için yapılan araştırmanın detayları EWG'nin basın bildirisinde yer aldı. Söz konusu araştırmada yer alan verileri inceleyen bilim insanları, ABD genelinde iki yılda yaklaşık 50 bin su sistemini analiz etti.



5

Sosyal medyada gündem olan su araştırmasının ardından açıklamalarda bulunan uzmanlar, musluk sularıyla ilgili sorunların eski su altyapı ile alakalı olduğunu belirterek, ortaya çıkan sonuçların eski su sistemlerine bağlı olduğunu dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR