ABD’de işsizlik maaşı başvuruları Ocak’tan beri en düşük seviyede

Amerika Birleşik Devletleri’nde işsizlik maaşına başvuran vatandaşların sayısı geçen hafta 215 bine kadar geriledi. Başvurular böylece 2022 yılının başından beri en düşün noktasında

03.03.2022-17:47 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-17:47) ABD’de işsizlik maaşı başvuruları Ocak’tan beri en düşük seviyede

ABD Çalışma Bakanlığı’nın söz konusu verilerine göre Kovid-19 vakalarındaki azalma ve kısıtlamaların ülke genelinde yavaş yavaş gevşetilmesiyle işsizlik maaşı başvuruları 26 Şubat haftasında 18 bin düşüşle 215 bin oldu.

Uzman ekonomistlerin paylaştığı medyan tahmini 225 bin olarak kayıtlara geçmişti. Hali hazırda devam eden başvurular da 19 Şubat’ta sona eren haftada hafif bir değişim yaşayarak 1.48 milyon oldu.

Pandemi kısıtlamalarının kalkması pozitif etkiledi

İşsizlik maaşı başvurularındaki düşüş normal olarak istihdam piyasasında meydana gelen güçlü toparlanmanın zamana yayıldığına ve sürdürülebilir olduğuna işaret ediyor. Bazı şirketler yeni türeyen Omicron varyantının etkisiyle faaliyetlerine ara vermek zorunda kalmıştı. Kovid kısıtlamalarının kaldırılması daha fazla ABD vatandaşının işgücüne dönmesi manasına geliyor.

ABD'de dün açıklanan ADP özel sektör istihdamı Şubat'ta 475 binle tahminlerin üzerinde artmış, Ocak ayı verisi ise yukarı yönlü revize edilmişti. Bununla beraber yarın açıklanacak Şubat ayı tarım dışı istihdam verisinin de 451 bin artması bekleniyor

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal