ABD'de gerilim tırmanıyor: Trump, Elon Musk için demediğini bırakmadı!

ABD eski başkanı Donald Trump ile Elon Musk arasındaki gerginlik gitgide büyüyor. Donald Trump'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım sonrasında Elon Musk arasındaki ipler gerildi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

15.07.2022-13:12 - (Son Güncelleme: 15.07.2022-15:43)

ABD eski başkanı Donald Trump ve Tesla CEO’su Elon Musk  arasındaki gerilim gitgide tırmanıyor. Trump’ın "Beyaz Saray'a gelip benden yardım istediğinde ona 'Diz çök ve yalvar' diyebilirdim ve o da bunu yapardı"  paylaşımından sonra ortalık kızıştı. Donald trump'ın Alaska'daki miting konuşmasında Musk’ın kendisine oy vermesini iddia etmesi üzerine Musk bu ifadelerin doğru olmadığını söyledi. Bu olaydan sonra ikili birbirine adeta savaş açtı. Trump'ın son paylaşımı ise Elon Musk’ı fazlasıyla kızdıracağa benziyor.Truth Social'daki gönderisinde paylaştığı sözler gerilimi arttırdı.

Donald Trump'tan olay yaratacak sözler 

Business Insider'ın yayınladığı habere göre Trump’ın "Elon Musk kaza yapan sürücüsüz elektrikli araçları olsun, hiçbir yere gidemeyen roketleri olsun, Beyaz Saray'a gelip bunlar için benden yardım istediğinde ve ne kadar büyük bir Trump hayranı olduğunu söylediğinde, ona 'Diz çök ve yalvar' diyebilirdim ve o da bunu yapardı" dediği ifade edildi. 

Donald Trump Olay Sözleri

Oy tartışması ortalığı  karıştırdı 

Donald Trump ve Elon Musk  arasında geçen gerginlik 2016 yılından ki seçimler  yüzünden çıktı. Trump bir konuşması sırasında ünlü işadamı Musk’ın  kendisine oy verdiğini iddia etmesi üzerine tartışma çıktı. Alaska'da miting gerçekleştiren Donald Trump 2016 yılında yapılan seçimlerde Elon Musk’ın  kendisine oy verdiğini söyledi. Bu konuşmadan sonra Musk’tan yanıt gecikmedi ve iddiaların doğru olmadığı söylendi. 

Bu olaydan sonra Musk, Donald Trump'tan nefret etmediğini söylerken başkanın artık şapkasını asması gerektiğini de  vurguladı. 

Elon Musk İddiaları Redddetti

Donald Trump'ın son paylaşımı gerilim yarattı 

Bir Twitter kullanıcısı tarafından Trump'ın açıklaması paylaşılarak "En uçarı iki sosyal medya hesabı çarpışırsa ne olur?" ifadelerini kullandı. Bu paylaşımı gören Elon Musk’tan ise yanıt gecikmedi. Musk, Simpson karakterinin yer aldığı bir gif paylaşarak "Lmaooo" ifadeleriyle yanıt  verdi.

Elon Musk her ne kadar iddiaları reddetse de 2020 yılında Kovid-19  salgını nedeniyle tekrar açılmak durumunda kalan Tesla fabrikası Donald Trump desteği ile açıldı. Yani Musk   iddiaları kabul etmese de Donald Trump'ın desteğini aldı. 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal