ABD'de, Coronavirüs Vakalarında Artış!

ABD'de coronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 6'ya çıkarken ülke genelinde teşhisi konulan vaka sayısı 87'ye ulaştı.

03.03.2020-10:34 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-10:30) ABD'de, Coronavirüs Vakalarında Artış!

ABD'de coronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 6'ya çıkarken ülke genelinde teşhisi konulan vaka sayısı 87'ye ulaştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Koronavirüse tıpkı grip gibi davranın. ABD halkına karşı risk oldukça az" değerlendirmesinin ardından Washington eyaletinde, coronavirüsten 4 kişi daha öldü. Bunun yanı sıra Washington eyaleti sağlık görevlileri, virüsten ölen sayısının 6'ya çıktığını bildirdi.

87 VAKA TESPİT EDİLDİ
Yetkililer, 14'ü King County, 4'ü ise Snohomish County'de olmak üzere Washington eyaletinde 18 vakanın ortaya çıktığını kaydetti. ABD'de ise de şu ana dek 87 kişiye virüs teşhisi konuldu.

"ÜLKEMİZ VE UZMANLKARIMIZ İYİ İŞ ÇIKARIYOR"
ABD'de 2 kişinin yeni tip coronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybettiğini belirten Trump, "ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ile bu konu hakkında yakından çalışıyoruz. Bu konu büyüdü ama ülkemiz ve uzmanlarımız iyi iş çıkarıyor." diye konuştu.

"İLAÇ FİRMALARINDAN ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRMALARINI İSTEDİK"
Trump, salgına yönelik yapılan çalışmalar konusunda diğer ülkelerle işbirliği halinde olduğunu belirterek: "Bugün öğleden sonra ilaç firmalarıyla bir toplantım olacak. En büyük firmalarla, büyük bir toplantı yapacağız. Bir aşı, belki de bir tedavi hakkında konuşacağız. Bu mümkün, bekleyip göreceğiz. İliç firmalarından, Kovid-19'a karşı aşı çalışmalarını hızlandırmalarını istedik." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal