ABD'de Coronavirüs İçin 8,3 Milyar Dolarlık Bütçe Onaylandı

ABD Senatosu, coronavirüs salgını ile mücadele için 8,3 milyar dolarlık ek bütçe öngören tasarıyı onayladı.

06.03.2020-09:09 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-09:07) ABD'de Coronavirüs İçin 8,3 Milyar Dolarlık Bütçe Onaylandı

Senato Tahsisat Komitesi Başkanı Senatör Richard Shelby ve Temsilciler Meclisi Tahsisat Komitesi Başkanı Nita Lowey'nin çarşamba günü belirlenen rakam üzerinde anlaşmasından sonra Senato bütçe tasarısını oylamaya sundu.

Genel Kuruldaki oylamada 96 "evet" oyu alan söz konusu tasarı, Temsilciler Meclisi'nden sonra Senato'dan da geçti. Daha sonra ise imzalanması için Başkan Donald Trump'a gönderildi.

Söz konusu 8,3 milyar dolarlık bütçenin federal, eyalet ve yerel halk sağlık kurumlarının coronavirüs salgını için tedavi geliştirmesi, laboratuvar testleri, enfeksiyon kontrolü ve virüs bulaşan kişilerle temas etmiş olabilecek kişilerin izlenmesi için kullanılması düşünülüyor.

Öte yandan Demokratlar, bütçeden pay alacak özel ilaç firmalarının üretecekleri aşının uygun bir fiyattan satılmasını isterken, Cumhuriyetçiler ise bu talebe “firmaları caydırabileceği"ni öne sürerek karşı çıktı.

"HAYIR" DİYEN SENATÖR: BU BÜTÇE ÇOK FAZLA

Diğer yandan tasarıya tek hayır oyu veren senatör ise Cumhuriyetçi Rand Paul'dü.

Oylama öncesinde açıklamada bulunarak salgın ile mücadele için ayrılan bütçenin çok olduğunu ve ülkenin dış yardım hesaplarından karşılanması gerektiğinin altını çizen Paul, coronavirüsün fazla abartıldığını ifade etti. Paul, "Korkumuzun veya aciliyetin sorumsuzca davranmamıza ve aklımızı kaybetmemize yol açmasına izin vermemeliyiz." ifadesini kullandı.

Söz konusu tasarı, çarşamba günü Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda onaylamıştı. Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen tasarıda, Trump'ın söz konusu bütçeyi farklı alanlarda harcayabileceği düşüncesiyle "sadece yeni tip coronavirüs ve benzer salgınlar için harcanacağı" şeklinde bir madde yer almıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal