14.04.2020-15:27 (Son Güncelleme:06.05.2024-04:52)


1

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya genelinde yaklaşık olarak 2 milyon insanı etkiledi. Salgın rotasını ABD'ye çevirirken, virüsten en çok etkilenen ülke de ABD oldu. ABD'de salgın farklı bir durumu ortaya çıkardı.



2

Ülkede aç kalan fareler birbirlerini yemeye başladı. Amerikan NBC televizyonuna değerlendirmelerde bulunan kemirgen hayvanlar uzmanı Bobby Corrigan, New York ve Los Angeles başta olmak üzere ülkede birçok kentte fare istilasının yaşanacağını belirtti.



3

Bobby Corrigan, büyük farelerin, küçük ve güçsüz fareleri yemeye başladığını belirtti ve "Aynen insanlık tarihinde gördüğümüz savaşların bir benzeri de kemirgenler arasında yaşanıyor. Nasıl ki, ordusu güçlü olanlar gelerek, kentlerdeki zenginlikleri elde etmek ve toprak kazanmak için savaşıyorlarsa, fareler de aynısını yapıyor. Yiyecek bulmakta zorlanan güçlü fare orduları, şehrin içlerine doğru dağılarak, yiyecek arıyorlar." dedi.



4

Corrigan, bu durumun sadece ABD'de değil, birçok ülkede görüleceğini belirtti. Böyle bir durumun Tayland'ın başkenti Bangkok'ta da yaşandığını vurgulayan ABD'li uzman Corrigan, fareler gibi diğer canlıların da yiyecek aramak için şehrin sokaklarına yayıldığını söyledi.



5

Farelerin içgüdülerinin güçlü olduğunu söyleyen uzman, "Yüzyıllardır restoran ve benzer işletmelerin çöplerinden beslenen fareler, bu yiyeceklerden mahrum kalınca, hayatta kalmak için çıkış yolu arıyorlar. Yamyamlık yapıyorlar. Birbirleriyle savaşıyorlar, büyükler yavruları yiyor." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr