ABD ve İran Arasında Tazminat Gerginliği

Amerika’da bir mahkeme, 2007 yılı Mart ayında İran’a gittikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan eski FBI ajanı Robert Levinson’un ailesine, İran’ın 1,4 milyar dolar tazminat ödemesine ilişkin davayı onayladı.

07.10.2020-13:01 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-12:49) ABD ve İran Arasında Tazminat Gerginliği

 İran hükümetinin aileye 107 milyon dolar maddi, 1,3 milyar dolar da manevi tazminat ödemesine karar verdi. Levinson ailesi karardan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. 

Aile yazılı bir açıklama yaparak, bu kararın Levinson’ın İran tarafından kaçırılması ve 13 yıldan fazla süre boyunca inanılmaz işkenceler çekmesinin karşılığında verildiğini dile getirdi.

Levinson'un ailesi; Hakimin kararı Bob’u eve geri getirmeyecek ancak İran bugüne kadar yaptıklarının sonuçlarıyla yüzleşecek.dedi.  Bu kararın, İran’ın geleceğe yönelik bu tarz rehin alma girişimleri açısından bir uyarı olmasını umuyoruz açıklamasını yaptı. Robert için mümkün olan her yoldan adaletin yerini bulmasını istedik ifadeleri yer verdi.

İran’ın Birleşmiş Milletler Temsilcisi, mahkemenin kararına ilişkin herhangi bir yorum yapmadı. İran Levinson'un ülkede olmadığını söyledi ve kısa bir açıklama yaparak yıllar önce buradan ayrıldı denildi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal