ABD Türkiye'ye F-16 satışı için yeşil ışık yaktı: Son karar kongrede olacak

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin F-16 filosunun modernleştirilmesini desteklediklerini belirtseler de olacak kongrenin buna karar verileceği aktarıldı. Öte yandan Başkan Biden'in bunun için bir mektup da gönderdiği öğrenildi. İşte detaylar...

24.01.2024-23:44 - (Son Güncelleme: 24.01.2024-23:44)

Türkiye’nin İsveç’i NATO’ya kabul ettirmesinin ilk adımını attıktan sonra ABD’de bunun yanında boş kalmadı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'ye yönelik F-16 satışının onaylanması için kongreye mektup yolladı.

Top ABD kongresinde

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Biden yönetimi, Türkiye'nin F-16 filosunun modernleştirilmesini destekliyoruz ancak kongrenin oynayacağı kilit bir rolü olduğunu da kabul ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye tarafından onay verilmesinin ABD tarafından memnuniyetle karşıladığını belirtti ve bu yolda Macaristan'ın da bu süreçte adım atmasını sabırsızlıkla beklediğini vurguladı.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal