ABD Suriye'yi Vurma Emrini Verdi

ABD, Fransa ve İngiltere'yle beraber Suriye'yi vurmak için hareket emri verdi. Kırmızı alarma geçen rejim, hedefteki bazı üsleri boşaltıyor.

11.04.2018-10:18 - (Son Güncelleme: 11.04.2018-10:09) ABD Suriye'yi Vurma Emrini Verdi

Suriye'de Esad rejiminin Doğu Guta'ta kimyasal saldırı gerçekleştirmesinden sonra ABD ve bazı Batı ülkeleri askeri operasyon için talimat verdi. ABD, USS Donald Cook isimli ‘Aleigh Burke’ sınıfı destroyer gemisini Kıbrıs Rum Kesimi’nin Larnaka Limanı'ndan Suriye karasularına sevk etmesinden sonra yeni bir hamlede bulundu. ABD Donanması, ‘USS Harry Truman Uçak Gemisi’ni de Akdeniz’e gönderiyor. Donanmanın en büyük uçak gemisi olan Truman, 6 bin 500 çalışan ve Birinci Hava Kol Komutanlığına bağlı savaş uçakları ile beraber bugün Norfolk limanından demir alacak. Gemi grubuna, Alman Fırkateyni FGS Hessen de katılıyor. ‘USS Jason Dunham’ ve ‘USS The Sullivans’ destroyerleri de sonrada gruba katılacak.

Gerilimin yükselmesi üzerine Suriye ordusu ve milisleri, olası saldırılara karşı harekete geçti. Rejim, hedefte olabilecek bazı üsleri boşaltmaya başladı.

ESAD’DAN GERİ ADIM

Diğer taraftan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, yaşanan olaylar üzerine geri adım attı. Esad, Doğu Guta'da gerçekleşen kimyasal saldırıyı araştırmak için Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nü ülkeye çağırdı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal