ABD SİHA’lardan Rahatsız Oldu!

ABD basını Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarılarından rahatsız oldu.

01.06.2021-22:43 - (Son Güncelleme: 01.06.2021-22:43) ABD SİHA’lardan Rahatsız Oldu!

ABD basını Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarılarından rahatsız oldu. Bu rahatsızlığı medyaya taşıyan ABD basını haberde, ‘Türk SİHA'ları havza ülkelerini tehdit ediyor’ ifadelerine yer verildi.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yayın yapan ABD merkezli haber kanalı Alhurra News, Türkiye’nin tamamen kendi imkanlarıyla geliştirdiği SİHA’lardan rahatsız oldu. SİHA’ların Polonya ve Ukrayna’ya satılması dünya basınında büyük yankı oluşturdu. İlk kez bir SİHA’nın kendi insiyatifi ile hedefi vurması da Türk yapımı Kargu-2 ile olmuştu. Bu başarıları ile göz dolduran SİHA’lar dünyada adından söz ettiriyor. ABD basını ise bu başarılardan rahatsızlığını dile getirdi.

ABD RAHATSIZ OLDU

Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yayın yapan ABD merkezli, Arapça bir haber kanalı olan Alhurra News'te, ‘Türk SİHA'ları havza ülkelerini tehdit ediyor’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

‘ANKARA'NIN SİHA ENDÜSTRİSİNDEKİ GENİŞLEMESİ TEHLİKELİ’

SİHA'ların Akdeniz'e kıyısı olan ülkeleri için bir tehdit unsuru olduğunu söyleyen haberde, ‘ABD Türkiye'yi uyarmalı. Ankara'nın SİHA endüstrisindeki genişlemesi tehlikeli. Washington'un bu uçaklar için Türkiye'ye teknoloji ve ekipman transferini yasaklamasını tavsiye ediyoruz’ ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal