ABD Senatörü FETÖ'cü Enes Kanter ile Görüştü

ABD'nin Florida Senatörü Marco Rubio, FETÖ'cü Enes Kanter ile bir görüşme yaptı. Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ise görüşmeyi "Çok utanç verici" diye yorumladı.

16.01.2019-11:15 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-11:05) ABD Senatörü FETÖ'cü Enes Kanter ile Görüştü

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Florida Senatörü Marco Rubio, terör örgütü FETÖ savunuculuğuyla bilinen NBA oyuncusu Enes Kanter'le görüştü. ABD'deki bu görüşmeye tepki gösteren Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç "Çok utanç verici" diye konuştu.

"GÖSTERDİĞİ CESARETTEN ETKİLENDİM"

Rubio, FETÖ terör örgütü savunuculuğuyla bilinen Türkiye'nin 'Kırmızı Bülten' çıkarılması için hazırlıklara başladığı NBA oyuncusu Enes Kanter'e kucak açtı. Rubio, Enes Kanter ile Washington'da bir görüşme yaptı. Senatör Rubio, Twitter sayfasından yayınladığı mesajda, "Bu genç adamın Türk vatandaşı arkadaşlarının haklarını savunmak için gösterdiği cesaretten etkilendim. Bugün Enes Kanter ile görüşme yapmaktan onur duydum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan idaresi altındaki Türkiye'deki insan hakları ihlallerini tartıştık" dedi.

BÜYÜKELÇİ KILIÇ'TAN CEVAP GECİKMEDİ

Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Rubio'nun paylaşımına sert tepki gösterdi. Rubio'nun Twitter'daki paylaşımının altına yorum yazan Kılıç, "Demokratik olarak seçilen bir senatör, 2016 senesinde Türk demokrasisini hedefleyen bir terörist grubun karalama kampanyasını destekliyor. Çok utanç verici" sözlerine yer verdi. Bu arada senatörün paylaşımına ABD'de ikamet eden bazı Türklerde yorum yazarak tepkilerini ortaya koydu.

KIRMIZI BÜLTEN İÇİN BAŞVURU YAPILMIŞTI

Önceki gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) dönük soruşturma çerçevesinde, firari şüpheli basketbolcu Enes Kanter için 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlaması ile iade talepnamesi hazırlayarak, 'Kırmızı Bülten' çıkarılması için başvuru yapılmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal