ABD Senatörleri Trump'ı Verdiği Kararlar Hakkında Uyardı

ABD senatörleri, Başkan Donald Trump'a üç Orta Amerika ülkesine sağlanan mali desteği kesmeme konusunda bir uyarı mektubu gönderdi.

06.04.2019-10:18 - (Son Güncelleme: 06.04.2019-10:11) ABD Senatörleri Trump'ı Verdiği Kararlar Hakkında Uyardı

ABD Başkanı Donald Trump daha önce Dışişleri Bakanlığına, El Salvador, Honduras ve Guatemala ülkelerine mali desteğini kesmesini emretmişti.

Bernie Sanders da dahil olmak üzere otuz dört ABD senatörü Cuma günü, Başkan Donald Trump'a üç Orta Amerika ülkesine sağlanan mali desteği kesmeme konusunda bir uyarı mektubu gönderdi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Senatörler mektupta ABD Kongresinin ABD'nin El Salvador, Guatemala ve Honduras ile ilgili dış politika önceliklerini ilerletmek için bu fonları tahsis ettiğini açıkça belirtti." dendi.

TRUMP'IN KARARLARI ÜLKE POLİTİKASINA ZARAR VERİYOR

Sanders dışında hepsi Demokrat olan senatörler, Trump yönetiminin kararının, ABD dış politikasının Orta Amerika etkinliğini artırmak için yıllarca uğraştığı kongre çabalarını baltaladığını belirtti.

Senatörler, Trump'ın kararını "yetersiz bir görüş" olarak nitelendirdi ve ABD ulusal güvenliği için ciddi riskler taşıdığını vurguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal