ABD savaşa dahil olmaya hazırlanıyor: İsrail askerleriyle beraber Gazze’ye girecekler

İsrail’e mühimmat desteği sağlayan ABD’nin özel birlikler vasıtasıyla Gazze’de rehine kurtarma operasyonlarına katılacağı iddia edildi.

12.10.2023-10:08 - (Son Güncelleme: 12.10.2023-17:17)

Hamas ile savaş halinde olan İsrail’e destek amacıyla bölgeye bir savaş gemisi ve uçak dolusu mühimmat gönderen ABD, savaşa fiilen katılmaya da hazırlanıyor. 

Özel birlikler Gazze’ye girecek

Amerikan haber sitesi Messenger'ın iki ordu yetkilisine dayandırdığı haberine göre, Pentagon, Hamas'ın elindeki rehinelerin kurtarılması için bölgeye özel birlikler konuşlandırmaya hazırlanıyor.

Hamas'ın 150'den fazla İsrailliyi rehin aldığı, yaklaşık 20 Amerikalının da Gazze'ye kaçırılanlar arasında olduğu değerlendiriliyor.

ABD İsrail

Talimat bekliyorlar

İddiaya göre, Avrupa'daki üslerde konuşlu Amerikan özel kuvvetleri halihazırda alarm durumuna geçirildi.

Operasyona katılacağı öne sürülen elit "Delta Kuvvetleri" ile donanmaya bağlı "Seal Birlikleri" rehine kurtarma operasyonlarında uzmanlar.

Emir gelmesi halinde birliklerin saatler içinde İsrail'de operasyona başlayabileceği belirtildi.

Hamas saldırılarının ardından bir grup Amerikalı uzman, istihbarat paylaşımı ve olası rehine kurtarma operasyonunu planlanması için İsrail'e gitmişti.

Washington İsrail'e destek için ayrıca, bölgeye Amerikan donanmasının en yeni ve en gelişmiş uçak gemisi "USS Gerald R. Ford"u sevk etti.

Dünyanın en büyük savaş gemisi, 90 uçak taşıma kapasitesine sahip.

USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisi de  önceden planlanmış görevi kapsamında Avrupa’ya doğru yola çıktı. Pentagon, ihtiyaç olması halinde geminin İsrail açıklarına konuşlandırılabileceğini söyledi. (Kaynak: Haber7)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal