ABD Refah'ın son durumunu açıkladı: Başkan Biden'in dediği gibi çok fazla sivil kaybı var

İsrail'in Gazze'deki katliamlarına karşı ABD, Refah bölgesine İsrail'in girmesinden ayrıca rahatsız. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby ise "Çok fazla sivil hayatını kaybetti" açıklamasını yaptı. İşte detaylar...

14.02.2024-00:42 - (Son Güncelleme: 14.02.2024-00:42)

7 Ekim’den bu yana İsrail’in Filistin’e saldırıları devam ediyor. Gazze şeridinde 27 binden fazla sivilin öldürülmesinden sorumlu olan İsrail’in geleceğinin ne olacağı merak ediliyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük basın brifinginde gazetecilerin sorularını cevapladı. 

“Çok fazla sivil kayıp var”

Çok fazla sivil kaybın olduğunu dile getiren Kirby, "Siviller göz önünde bulundurulmadan Refah'a girilmemesi konusundaki endişelerimizi Başbakan Netanyahu dahil İsrailli muhataplarımıza defalarca ilettik. Dün de Başkan Biden'ın söylediği gibi çok fazla sivil kaybı var" şeklinde konuştu.

Cevaplamakta zorlandı

Öte yandan brifingde, Kirby'ye "Güvenilir plandan kastın ne olduğunu" soran bir gazetecinin "Siz Refah için güvenilir plan lazım diyorsunuz, peki İsrail'in sivilleri öldürdüğü Gazze'nin diğer yerleri için, mesela kuzeyi için, muteber bir planı mı vardı?" şeklindeki sorusu üzerine soruya yanıt vermekte zorlanan Kirby, Gazze'deki saldırıların plan ve icrasından İsrail'in sorumlu olduğunu ifade etmekle yetindi. 

(AA)

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal