ABD'nin Rusya'yı uyardığı terör saldırısı: Washington Post'un iddiası büyük tartışma yarattı!

Washington Post'un son haberine göre, ABD'nin, Rusya'yı terör saldırısı ihtimaline karşı uyardığı bildirildi. Gazete, Rusya'yı, Moskova'nın merkezinde bulunan ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapan "Crocus City Hall" konser salonunda düzenlenecek bir saldırı konusunda bilgilendirdiğini iddia etti. Bu iddia, adını açıklamak istemeyen ABD'li yetkililere dayandırıldı.

03.04.2024-17:09 - (Son Güncelleme: 03.04.2024-17:09) ABD'nin Rusya'yı uyardığı terör saldırısı: Washington Post'un iddiası büyük tartışma yarattı!

Yetkililer, ABD'nin bu tip uyarılar yapmasının olağan olmadığını, ancak bu kez ayrıntılı bilgi verme kararı aldığını belirtti. Normalde, istihbarat kaynaklarının güvenliği risk altına girebileceği için bu kadar detaylı bilgilerin paylaşılmadığı ifade edildi.

Bu haber, Rusya lideri Vladimir Putin tarafından sert bir şekilde karşılandı. Putin, saldırı düzenleyenlerin bulunacağını açıkça belirtti. ABD'nin Moskova Büyükelçiliği, önceden belirlenmiş kalabalık alanları hedef alacak grupların planları hakkında 48 saatlik bir uyarı yayınlamıştı. Rusya ise ABD'nin verdiği bilgilerin yetersiz olduğunu ve saldırının önceden engellenmediğini iddia etti.


Rusya’daki ABD vatandaşları da hedef miydi?

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, bu tür durumlarda Rusya'ya bilgi verilmesinin standart bir uygulama olduğunu belirtti. Ancak, Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Narışkin, alınan bilgilerin saldırıyı önlemeye yetmediğini belirtti.

Saldırının gerçekleştiği gün, Crocus City Hall'da çalışan bir görevli, saldırı öncesinde çalışanlara güvenlik prosedürleri hakkında bilgi verildiğini açıkladı. Bu bilgiler, saldırının Rusya'daki ABD vatandaşlarını da hedef aldığına dair endişeleri artırdı. Moskova'daki terör saldırısı, 22 Mart akşamı gerçekleşti ve silahlı kişilerce Crocus City Hall konser salonuna düzenlendi. Saldırıda 144 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı. Saldırıya ilişkin olarak şu ana kadar 10 kişi tutuklandı ancak olayın arkasındaki kesin neden hala net değil.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal