ABD Münbiç'e Asker Yığıyor!

Zeytin Dalı Operasyonu ile Afrin'i terör unsurlarından temizleyenTürkiye'nin hedefindeki Münbiç'e yeni askerler sevk eden Pentagon, PKK/YPG'li teröristlere olası bir operasyonu önlemeye çalışıyor.

31.03.2018-11:07 - (Son Güncelleme: 31.03.2018-11:04) ABD Münbiç'e Asker Yığıyor!

Türkiye ile Suriye'nin kuzeyinde bulunan Menbiç için burun buruna gelen ABD, bir taraftan YPG'lilere para yardımını kesmeye karar verirken bir yandan da Menbiç'te bulunan özel operasyonlar birliğini bu hafta büyülttü.

Ordu sözcüsü ve koalisyonun halkla ilişkiler direktörü Albay Thomas F. Veale, Amerika'nın Sesi'ne gerçekleştirdiği açıklamasında, yeni yerleşmenin bölgedeki koalisyon askerlerinin güvenliğinin korunması bakımından kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Veale, "Koalisyon kuvvetleri, Menbiç Askeri Konseyi ile resmi ilişkilerivasıtası ile, operasyonlar için ortak bir işbirliği mekanizması sağlıyor" açıklamasında bulundu.

ABD'li askeri sözcü Albay Thomas F. Veale ile bölgede özel harekattan kaç askerin konuşlandırıldığını açıklamayı kabul etmedi. Veale, tehditi engelleyecek seviyede koruma gücü olduğunu belirtmekle yetindi.

Suriye'nin kuzeyinde yer alan bir Amerika'nın Sesi muhabiri ise, ABD kuvvetlerinin Menbiç'in kuzeybatısındaki Sayur Çayı vadisi boyunca yerleştiğini ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal