ABD Merkezli Bloomberg Akıncı TİHA'yı Övdü!

Bloomberg, AKINCI TİHA’nın teslimatı sonrası Türkiye’yi öven ifadeler kullandı. Türkiye için kendi sınıfında en başarılı üç ülkeden bir tanesi olduğu ifade edildi. Bunun yanında Başkan Erdoğan'ın Türk ordusu ile ilgili hedefi de haberde yer aldı.

30.08.2021-14:19 - (Son Güncelleme: 30.08.2021-14:39) ABD Merkezli Bloomberg Akıncı TİHA'yı Övdü!

AKINCI TİHA ilk uçuşunu 6 Aralık 2019 tarihinde yapmıştı. AKINCI TİHA’nın ilk teslimatı ise  29 Ağustos tarihinde yapılan törende gerçekleşti. AKINCI TİHA’nın tamamlanmasıyla birlikte ise Türkiye savunma sanayinde elde ettiği başarıyı yine dünya gündemine taşıdı.

TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİNDE GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çorlu'da katıldığı Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın (TİHA) Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) teslimat töreni sonrası ünya genelinde gündem oldu.

BLOOMBERG ÖVDÜ

ABD merkezli Bloomberg, tören sonrası Akıncı TİHA'da gündeminde öven sözlerle bahsetti. Haberde  ‘Türkiye, askeri kapasitesini yerli drone'larla inşa ediyor.’ İfadeleri yer aldı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN HEDEFLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı törende ‘orduyu kendi kendine yeter hale getirme’ hedeflerinin bulunduğuna da haberde değinildi. Bunun  yanında Baykar’ın ürettiği Akıncı TİHA'nın, Ukrayna ve Polonya gibi farklı ülkelere satılan Bayraktar TB2'den daha fazla gelişmiş şekilde üretildiğini belirtildi. Erdoğan'ın tören sırasında, ‘Türkiye, Akıncı ile dünyada bu teknolojiyi üreten ilk üç ülkeden biri’ sözleri de lanse edildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal