ABD İklim Değişikliğiyle Mücadele İçin Merkez Kuruyor

ABD Hazine Bakanlığı, mali politikalar aracılığıyla iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında "İklim Merkezi" oluşturduklarını duyurdu.

19.04.2021-23:00 - (Son Güncelleme: 19.04.2021-23:07) ABD İklim Değişikliğiyle Mücadele İçin Merkez Kuruyor

ABD Hazine Bakanlığı yaptığı açıklama ile iklim politikasına ait stratejilerine yönelik bilgilendirmede bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada söz konusu strateji kapsamındaki eylemlerin ekonomiyi net sıfır emisyon geleceğiyle uyumlu güçlü ve sürdürülebilir büyüme için konumlandıracağı belirtildi. Stratejiyi uygulamak için iklim geçiş finansmanı, iklimle ilgili ekonomi ve vergi politikası ile finansal risklere ilişkin geniş yelpazedeki politika çalışmalarına odaklanacağı vurgulandı.

İLK DANIŞMAN ATAMASI GERÇEKLEŞTİ

Açıklamada, strateji kapsamında Bakanlıkta yeni bir "İklim Merkezi" oluşturulduğu, iklim değişikliğiyle mücadele çabalarını koordine etmek ve yönetmek için bir "İklim Danışmanı" atandığı aktarıldı.

İklim Merkezi'nin Bakanlığın araçları, kabiliyetleri ve uzmanlıklarını kullanarak iklimle ilgili mevcut faaliyetleri koordine edeceğine ve geliştireceğine işaret edilen açıklamada, iklim finansı alanında tanınmış John E. Morton'un Hazinenin ilk İklim Danışmanı olarak atandığı kaydedildi.

Açıklamada, İklim Danışmanının İklim Merkezine liderlik edeceği belirtilerek, Hazine Bakanı'na iklim konuları hakkında raporlar sunacağı, tavsiyelerde bulunacağı ve özellikle Bakanlığın yurt içi ve yurt dışında net sıfır emisyon ekonomisine ulaşma yolundaki yatırımlar için gerekli finansmanı oluşturma çalışmalarına odaklanacağı belirtildi.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR ROL OYNAYACAK"

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, konuya ilişkin açıklamasında, iklim değişikliğinin ABD ekonomisi için yeni zorluklar ve fırsatlar sunduğunu belirtti.

Hazine Bakanlığının iklim değişikliğini birinci öncelik haline getirmesi gerektiğini vurgulayan Yellen, "Finans ve mali teşvikler, yurt içi ve yurt dışındaki iklim krizinin ele alınmasında ve ekonomiyi dönüştürmeye yönelik fırsatlar için sermaye sağlanmasında çok önemli bir rol oynayacak" değerlendirmesinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal