ABD Gıda Sektöründe GDO Kullanımını Teşvik Ediyor

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, ABD'nin yabancı hükümet ve endüstrileri, yurtdışındaki Amerikan elçilikleri aracılığıyla, gen düzenleme gibi hassas biyoteknolojiye teşvik etmeyi sürdüreceğini söyledi.

03.11.2018-11:28 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-11:23) ABD Gıda Sektöründe GDO Kullanımını Teşvik Ediyor

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert Cuma günü bir basın açıklamasında yaptığı açıklamada, ABD'nin yabancı hükümet ve endüstrileri, yurtdışındaki Amerikan elçilikleri aracılığıyla, gen düzenleme gibi hassas biyoteknolojiye teşvik etmeyi sürdüreceğini söyledi. Bu hafta on üç ülke biyoteknoloji komitesi toplantısında genetiği değiştirilmiş gıdaları destekleyen bir bildiri imzaladı. Bildiriyi imzalayan ülkeler Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Kolombiya, Dominik Cumhuriyeti, Guatemala, Honduras, Ürdün, Paraguay, Uruguay, ABD ve Vietnam’dan oluşuyor. Nauert, "Hassas Biyoteknolojinin Tarımsal Uygulamaları Hakkında Uluslararası Bildiriyi memnuniyetle onaylıyoruz. ABD Dışişleri Bakanlığı, bu önemli teknolojilerle yurtdışındaki elçiliklerimiz aracılığıyla yabancı devletleri, sanayiyi ve tüketicileri teşvik etmeye devam edecektir." dedi.

Genetiği Değiştirilmiş Organizma, Avrupa ve Rusya'da yasaktır. Tekniğin tahıllarda yaygın olarak kullanılması Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çevre savunucu grupları tarafından desteklenmekte. Gıda üreticiler bu sürecin güvenli olduğunu iddia ederken, muhalifler gıdaların genetik modifikasyonunun tüketicileri istenmeyen olumsuz sağlık sonuçlarıyla tehdit etmesinden korkuyorlar.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal